avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Montare camere de supraveghere la intrarea în casa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Montare camere de supraveghere la intrarea în casa scării: câți proprietari trebuie să își dea acordul?

Buna ziua, as dori să știu dacă la montarea camerelor la intrarea in casa scării, 20 de apartamente, este suficient să își dea acordul doar 11 familii, deci jumătate plus unu, după cum mi s-a precizat de către cei puși pe treabă. Va mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 26 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: adamar , utilizator 20:03, 15 Octombrie 2019
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cazul relatat de dvs. numărul "magic" e 14, in conformitate cu art. 51 din legea 196 /2018. Altfel lucrarea e ilegală.
Ultima modificare: Duminică, 25 August 2019
latka, moderator
Va mulțumesc pentru răspuns. Am citit articolul de lege, dar nu se face nicio referire la montarea camerelor, ci doar la lucrări de modernizare etc.
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar asta ce lucrare e, nu de adăugare a unor elemente de modernizare a condominiului? Poate acum 30 de ani și interfonul era o raritate.
"Modernizare a condominiului" care nu e vitală și care mai implică și prelucrarea de date cu caracter personal. Vorbesc despre un bloc la care ar trebui făcute cu totul alte lucrări de modernizare, pe care nu le enumăr, că mă va apuca dimineața!
Daca așa stau lucrurile, să înțeleg că eu și familia mea trebuie sa acceptam să fim filmați fara acordul nostru expres, să se stocheze imaginile și să fie, eventual, folosite după bunul plac al unora și altora?
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Imaginile nu se pot folosi după bunul plac, decât încălcând legea. Citiți și celelalte doua subiecte, legate de aceasta tema, care se discuta acum.

Alte discuții în legătură

Date cu caracter personal monitorizare video asociatie de propietari Andra Alexa Andra Alexa As vrea sa stiu cum pot sa aflu de la asociatia de propietari acte care sa releva faptul ca ma poate monitoriza pe camerele de luat vederi si cine are dreptul ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere lavinia_stoica lavinia_stoica Buna ziua! De circa 10 zile au fost montate la intrarea in scara blocului (in exterior), la parter si la fiecare etaj ( linga usile lifturilor) camere de luat ... (vezi toată discuția)
Montare camere video la intrare in bloc si pe paliere dianahauk dianahauk Locuiesc intr-un bloc care are propia asociatie de proprietari. la ultima sedinta s-a discutat despre montarea camerelor video la intrare in bloc si pe ... (vezi toată discuția)