avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Eveniment in munca - victima, un lucrator detasat ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Eveniment in munca - victima, un lucrator detasat transnational in Franta

Un incident care nu a produs incapavitate temporara de munca trebuie raportat la ITM?
Un angajat detasat transnational in Franta este lovit din greseala de catre alt angajat si este dus la urgenta. Acolo primeste ingtijire medicala si apoi este trimis acasa cu recomandarea de a primi ingrijire fara intreruperea muncii.
Firma la care este detasat raporteaza incidentul la inspectia muncii din Franta.
Firma din Romania care a detasat angajatul trebuie sau nu sa informeze ITM- ul? Sau se considera raportat evenimentul? Mentionam ca nu este necesar vreun decont pentru serviciile medicale.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:35, 27 August 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioenaza:
-art. 26 Orice eveniment, aşa cum este definit la art. 5 lit. f), va fi comunicat de îndată angajatorului, de către conducătorul locului de muncă sau de orice altă persoană care are cunoştinţă despre producerea acestuia.
-art. 27 (1) Angajatorul are obligaţia să comunice evenimentele, de îndată, după cum urmează:
a) inspectoratelor teritoriale de muncă, toate evenimentele aşa cum sunt definite la art.5 lit.f);
b) asigurătorului, potrivit Legii nr. 346/ 2002 privind asigurarea pentru accidente de muncă şi boli profesionale, cu modificările şi completările ulterioare, evenimentele urmate de incapacitate temporară de muncă, invaliditate sau deces, la confirmarea acestora;
c) organelor de urmărire penală, după caz.
-art.5 lit. f) eveniment - accidentul care a antrenat decesul sau vătămări ale organismului, produs în timpul procesului de muncă sau în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu, situaţia de persoană dată dispărută sau accidentul de traseu ori de circulaţie, în condiţiile în care au fost implicate persoane angajate, incidentul periculos, precum şi cazul susceptibil de boală profesională sau legată de profesiune;
Anuntarea ITM este obligatorie. Angajatorul va cerceta evenimentul produs.
Sunt aplicabile si prevederile HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare, Sectiunea a 4-a Comunicarea, cercetarea si inregistrarea evenimentelor produse in afara granitelor Romaniei, in care sunt implicati lucratori ai unor angajatori romani, aflati in indeplinirea sarcinilor de stat, de interes public sau a indatoririlor de serviciu, art. 143-146.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme de sanatate C ronaldo C ronaldo Am si eu o intrebare la dvs daca ma puteti ajuta.Sunt conducător auto si lucrez la o firmă din românia 3 luni pe comunitate pe data de 13.12.2019 aflându ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , daca in unitate un salariat sufera un accident vascular ... MariaTocileanu MariaTocileanu Buna ziua , daca in unitate un salariat sufera un accident vascular in timpul programului de lucru este considerat accident de munca? Se comunica la ITM?Va ... (vezi toată discuția)
Daca unui coleg i s-a facut rau la serviciu, s-a telefonat la ... marivasi marivasi daca unui coleg i s-a facut rau la serviciu, s-a telefonat la 112, a venit salvarea, s-a constatat ca are tensiunea mare si l-a dus la spital la urgenta pt ... (vezi toată discuția)