avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fratele meu refuză să dezbatem succesiunea după ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fratele meu refuză să dezbatem succesiunea după mama. Pot să dezbat doar pe partea care îmi revine?

Bună ziua ! Mama noastra a decedat acum 5 ani și fratele meu refuză sistematic să dezbatem succesiunea el locuind în apartamentul lăsat moștenire de mama noastra. Mentionez că fratele meu a locuit impreuna cu mama mea pana la decesul ei eu ajutandu-i lunar cu sume de bani.Eu locuiesc de mai mulți ani(15) in strainatate. Suntem doar doi frați iar apartamentul a fost(este) al mamei mele. Ce cota parte am eu din acest apartament și dacă pot să dezbat succesiunea doar pe partea care imi revine mie. Vă mulțumesc ! PS Cât m-ar costa succesiunea ținând cont că apartamentul are in jur de 70 de metrii pătrați.
Ultima modificare: Joi, 29 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 18:20, 30 August 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Succesiunea se dezbate cu totul.
Dvs va revine jumătate, fratelui jumătate.
Dacă nu reușiți să dezbateti succesiunea amiabil, la notar, va trebui să vă adresați instanței.
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua. Pentru a va putea ajuta cu un raspuns trebuie sa ne spuneti in primul rand daca dvs ati mers la un notar in termen de un an de la data decesului mamei dvs , ptr a accepta succesiunea , declaratie de acceptare a succesiunii, si cine a platit impozitele ptr casa/ apartamentul in cauza , in ultimii cinci ani ? . In cazul in care nu ati acceptat succesiunea in termen , aveti varianta efectuarii platilor aferente impozitului , fratele dvs a acceptat tacit sccesiunea locuind in apartament , dvs aveati obligatia sa dati declaratie de accepare a succesiunii in termen de un an de la data decesului mamei dvs. , altfel , nu aveti nici un drept , sunteti renuntatoare la intreaga masa succesorala. cu stima.
Bună ziua ! În ultimii 5 ani 4 am plătit eu impozitul pe casa având chitantele aferente plății. Nu am mers la un notar in termen de un an deoarece nu am știut acest lucru. Acum am cautat chitantele dar nu le mai găsesc. Se poate stabili la primărie cine a plătit impozitul ? Dacă rețin bine acolo m-au întrebat doar adresa si numele mamei. Tin să precizez că cartea mea de identitate e pe aceea adresă și sunt trecut în cartea funciară.

-editat citat integral-
Ultima modificare: Miercuri, 28 August 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incercati sa va adresati instantei de judecata.

Succes.
3 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Negociati cu fratele, ca dati un sfert din apartament pe taxe si avocati. Chiar nu merita, mai bine faceti o intelegere amiabila. Daca nu merge cu vorba buna, notificati-l prin executor, cu avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea marinica71 marinica71 mama mea a decedat in 1992.in timpul casatoriei cu tatal meu cei doi au achizitionat un apartament.succesiunea nu a fast dezbatuta ,tatal meu poate vinde acest ... (vezi toată discuția)
Succesiune amanata lucian1956 lucian1956 Buna ziua, Va prezint urmatoarea situatie: O familie, sot, sotie doi copii. In urma cu multi ani, sotul moare si se face succesiunea. Cei doi copii ... (vezi toată discuția)
Dupa 6 luni de la decesul mamei, mai am dreptul la succesiune? traista traista buna ziua, anul trecut in luna august 2010, mama mea a decedat, tatal fiind decedat de 14 ani. mai am un frate care a locuit in ultimii 8 ani cu mama , in ... (vezi toată discuția)