avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... am un act de intretinere de la Strabunica si cu acel ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

am un act de intretinere de la Strabunica si cu acel act pot face acte si la locurile de veci?

Am un act de intretinere pe numele de domnisoara de la Strabunica ,ca precum am grija de ia si imi va ramine garsoniera,locurile de veci sunt trecute pe numele Strabunici si se platesc pe numele ei.In anul 1993 Strabunica m ia lasat o barsoniera si eu am ingrijito asa cum spunea in act si a murit in anul 1994 si am datinile cu inmormintarea si s. a.Din anul 1994 pina in prezent noi am platit la numele moartei,eu vin cu rugamintea sa intreb daca eu am vrun drept daca am acel act ca precum am ingrijito,ii mai trieste un fiu in rest sunt nepoti din fica si fiu ca avea 2 copii,ce sanse am eu si unde trebuie sa merg si ce sa fac ca totusi am avut grija de ia dar acte pe locurile de veci nu am ,si sunt trecute la numele ei de moarta.am vrun drept cu acele acte ?????
Cel mai recent răspuns: scatalin , utilizator 00:37, 29 Noiembrie 2009
Nu, asupra locurilor de veci nu aveti niciun drept.(inteleg ca acestea sunt obiectul unui contract de concesiune, fiind platita o redeventa)
Mostenitorii legali au dreptul la locul de veci daca in contract nu este prevazut si locul de veci.
Eu cred ca este o problema destul de interesanta.

Daca mostenitorii respectivi nu au acceptat succesiunea dupa strabunica dvs., in schimb dvs. ati acceptat-o, consider ca acestia si-au pierdut dreptul la mostenire.
Nu ne-ati spus daca exista vreun certificat de mostenitor.

Daca nu exista, si numai astea au fost bunurile strabunicii, depinde de dvs. daca merita sa declansati un proces unde o sa cheltuiti destul pentru niste locuri de veci. Poate chiar mai mult decat valoreaza.
Nu exista nici un certificat de mostenitor ,sunt nepoti- dar se platesc locurile de veci pe numele strabunici moarte de 15 ani? si exista decit eu ca am avut grija de strabunica in actele garsonerei specificat,nu au nici o valoare daca reese ca eu am avut grija de ea? am vrun cistig de cauza daca ma judec ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pt.loc de veci sssanda sssanda Am un loc de veci , plates de 18 ani pe numele strabunici , am un act de intretinere in care specfica ca am grija de strabunica si imi ramine garsoniera , ... (vezi toată discuția)
Mostenirea unui loc de veci sssanda2008 sssanda2008 Am din anul 1994 un loc de veci dupa urma bunici ,care m ia lasat si o garsoniera eu m am ocupat de ingrijire de inmormintare tot am platit pina in prezent ... (vezi toată discuția)
Este posibila demolarea unui loc de veci fara acordul meu? Balaurul Balaurul Aduc in atentia dvs un abuz/diferend cu preotului Florin din Comuna Cerasu, Prahova. Mai inti incep cu un mic istoric. Stabunii mei, familia Ciresanu, ... (vezi toată discuția)