avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Firma radiata din oficiu. Ce se inampla cu bunurile?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Firma radiata din oficiu. Ce se inampla cu bunurile?

Buna ziua. Unchiul meu a detinut o firma pe care practic a lasat-o sa moara. In jurul anilor 2003 -2005 nu a mai avut nici o activitate insa nu a facut nici un demers sa radieze firma. Nu a mai depus bilaturi contabile si nici nu a mai platit vre-un impozit. La un moment dat a venit un plic prin care il anunta ca firma se dizolva din oficiu si ca urmeaza sa fie executat silit pt datoriile acumulate si penalitati insa nu a venit nici un executor pana in ziua de azi. In proprietatea firmei se aflau un teren si o cladire. La o verificare recenta, am descoperit ca aceasta firma figureaza ca RADIATA din 2013. Stiu ca pana la radiere trebuie sa se faca dizolvarea, lichidarea si mai apoi radierea. Intrebarea mea este cum a ajuns aceasta firma sa fie radiata?? pt ca nu a venit nici un lichidator, iar unchiul meu nu a facut nici o cerere in acest sens.
Presupunand ca a fost radiata din oficiu, apare alta intrebare. Ce se intampla cu cladirea si terenul care se aflau in proprietatea firmei?. Cui revin aceste bunuri intr o astfel de situatie??
Cel mai recent răspuns: danalexandru1 , utilizator 14:57, 2 Septembrie 2019
Este corect.. Nu e nevoie de lichidator. Acum dupa acea decizie de radiere trebuia sa fi urmat procedurile contabile. Luati legatura urgent cu un contabil autorizat caruia sa-i prezentati actele dar mergeti si la finante sa vedeti daca sunt ceva datorii de plata si la registrul comertului ca sa cereti un sfat. Bunurile din patrimoniul frmei vor trece la asociat dar numai dupa plata datoriilor.
Ultima modificare: Luni, 2 Septembrie 2019
george-neagu, moderator
Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns, insa anaful inainte sa radieze firma nu ar fi trebuit in primul rand sa isi recupereze datoriile?. In momentul acesta mai poate fi cineva tras la raspundere pentru datoriile unei firme care practic nu mai exista? Intreb ca sa pot avea o imagine mai clara a situatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere georgelgica georgelgica Care este differenta intre radierea ca urmare a dizolvarii si radierea ca urmare a incetarii activitatii? (vezi toată discuția)
Recuperare debit de la o firma radiata licuricia12 licuricia12 Buna ziua. Ajutati-ma si pe mine sa gasesc rezolvarea la o problema. Am de recuperat o datorie veche de aprox un an, de la o firma care apare in Recom ca ... (vezi toată discuția)
Lichidarea firma alin_bv alin_bv Buna seara Spuneti-mi va rog in cazul dizolvarii voluntare a unei societati comerciale ( doar dizolvare, fara lichidare ) se plateste pe perioada dizolvarii ... (vezi toată discuția)