avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Unde pot merge sa verific pasaportul copilului meu, in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Unde pot merge sa verific pasaportul copilului meu, in conditiile in care se afla in custodia fostei sotii?

Buna ziua tuturor,

Pe scurt: sunt divortat, iar copilul, un baietel, se afla in custodia mamei si are 12 ani. Platesc pensie alimentara lunara, fara întârzieri.
Nu am relatii bune cu mama copilului meu ,iar copilul in vad rar.
Din discutiile recente cu baietelul meu, am aflat ca a fost plecat in vacanta cu maica.sa de.a lungul anilor, in Grecia , Franta ,Turcia, ba mai mult, mi.a aratat si poze. Evident ca fosta sotie, a iesit cu un minor din tara, fara semnatura si acordul meu.
Acum, rugămintea mea din suflet, este sa.mi spune.ti cum aflu metoda prin care a făcut asta? Eu banuiesc ca mi.a falsificat semnătura.
As vrea sa.mi spuneti si metoda prin care ea sa raspunda legal ( desi , moral, nu stiu daca voi putea sa.i fac rau, gandindu.ma la ideea ca i se va deschide dosar penal, dar nu strica sa stiu) si o alta metodă prin care doar sa aflu cum a facut, gen sa merg la directia pasapoarte si sa cer acolo cererea aceea tip, "completată de mine" prin care "mi.am dat acordul"?
Multumesc anticipat ptr raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:09, 5 Septembrie 2019
Mergeți sa consultați un avocat si sa vada hotararea de divorț. Dacă ați divorțat pe vechiul cod atunci mama exercita autoritatea părintească în mod exclusiv asupra copilului, adică nu are nevoie de acordul dvs. Dacă divorțul însă s-a produs după noul cod, atunci trebuie ca autoritatea parinteasca sa fie comuna, fiind nevoie de acordul dvs pentru iesirile din țară.
Contactați un avocat după forum si prezentati toate documentele pe care le aveti deoarece se poate gasi o solutie pentru ambele variante expuse.
Divortul a avut loc in luna 11 2009
In acest caz minorul a fost incredintat spre crestere si educare mamei si nu avea nevoie de semnatura dvs spre a i putea face pasaport si a iesi din tara cu minorul.

Neavand custodie comuna (valabila din 2011) nu e nevoie de procura din partea dvs.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Divortul s-a pronuntat pe legea veche, deci, din pacate pentru dvs, mama nu are nevoie de semnatura Prin urmare nu v=a falsificat nicio semnatura neavand nevoie de ea si nici nu-i puteti face ”vreun rau” asa cum v-ati planificat. In schimb, v-ati putea interesa de costurile unor astfel de vacante si, macar pe viitor, sa participati financiar la ele. Desigur ma refer strict la costurile copilului, ideea normala de parinte fiind sa sprijiniti vacante frumoase pentru copilul dvs, nu sa cautati sa faceti rau celui care ofera copilului astfel de bucurii. Dar deh, miza pare a fi raul mamei, nu binele copilului!
Ultima modificare: Joi, 5 Septembrie 2019
proastasatului, utilizator
Puteti sa obțineți exercitarea autorității parintesti in comun. Asa cum v-am spus, contactați un avocat

Alte discuții în legătură

Iesire din tara a minorului fara acordul tatalul? claudiuionescu75 claudiuionescu75 Buna ziua, Poate fosta mea sotie sa-l scoata din tara pe fiul nostru fara acordul meu? Precizez ca am divortat in 2010, inainte de aparitia legii privind ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara minor fara procura ancaalbu2002 ancaalbu2002 Buna ziua, am si eu o intrebare legata de o situatie cu minori. Parintii au divortat in 2011. Divortul a fost de comun accord in sala de consiliu cu un ... (vezi toată discuția)
Tatal refuza sa-si dea acordul lilicu lilicu - divortul a fost anul trecut in ianuarie , pe vechiul cod, si mama are custodia copilului , tatal are drept de vizita - mama sa recasatorit cu un cetatean ... (vezi toată discuția)