avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Se perimă apelul dacă cererea făcută de apelant nu ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Se perimă apelul dacă cererea făcută de apelant nu este trimisă intimatului la timp?

Se perima apelul daca cererea facuta de apelant nu este trimisa intimatului la timp ? A trecut vreo 4 luni si inca nu a fost trimisa ... mentionez ca a fost si vacanta judecatoreasca.Cererea a fost inregistrata pe portalul just in mai / iunie ...si inca nu am primit nimic.
Ultima modificare: Vineri, 6 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gimmy100 , utilizator 16:47, 5 Septembrie 2019
Nu nu se perima caci nu este culpa apelantului.

In fapt, dosarul este in procedura administrativa de transmitere a dosarului intre instanta de fond si cea de apel.

Instanta de apel va transmite cererea de apel intimatului dupa ce va inregistra dosarul si va dispune judecatorul in acest sens.
Ciudat tare al. 5 din art. 471 ,ar trebuii sa existe un termen fiindca asa se tergiverseaza procesu ...


Art..471
"(5) După primirea cererii de apel, respectiv a motivelor de apel, președintele instanței care a pronunțat hotărârea atacată va dispune comunicarea lor intimatului, împreună cu copiile certificate de pe înscrisurile alăturate și care nu au fost înfățișate la prima instanță, punându-i-se în vedere obligația de a depune la dosar întâmpinare în termen de cel mult 15 zile de la data comunicării."

-editat citat integral-
Ultima modificare: Joi, 5 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Multumesc pentru raspuns Doamna Avocat .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu va este f greu mergeti la arhiva instantei de fond si vedeti daca a plecat dosarul de la ei. Ori verificati pe portalul instantelor daca dosarul dvs figureaza ca inregistrat la instanta de apel. Daca el a ajuns la instanta de apel mergeti la arhiva si verificati care este stadiul procedurii, daca va doriti urgentarea solutionarii lui.
Nu este necesar, ... sunt doar curios de ce dureaza procedura de transmitere a cererii asa asa de mult .

Dupa expirarea termenului de apel ,apelantu ii se mai acorda un termen scurt sa completeze lipsurile , dar dupa ce trece termenul asta pana la transmiterea cererii catre intimat mai dureaza luni poate chiar si jumatate de an...Ce se intampla in perioda asta ? Judecatorii studiaza dosarul ? Judecatorii asteapta jumatate de an pe apelant sa isi completeze lipsurile si dupa aia transmitet cererea intimatului ? Mentionez ca dosaru apare la instanta de apel pe portal just.

Simplific : Dupa ce dosarul a ajuns la instanta de apel ,de ce mai dureaza cateva luni pana cererea de apel este transmisa intimatului ? Care sunt cauzele ?

"(3) În cazul în care cererea de apel nu îndeplinește condițiile prevăzute de lege, președintele instanței sau persoana desemnată de acesta care primește cererea de apel va stabili lipsurile și îi va cere apelantului să completeze sau să modifice cererea de îndată, dacă este prezent și este posibil, ori în scris, dacă apelul a fost trimis prin poștă, fax, poștă electronică sau curier. Completarea sau modificarea cererii se va face înăuntrul termenului de apel. Dacă președintele sau persoana desemnată de acesta apreciază că intervalul rămas până la expirarea termenului de apel nu este suficient, va acorda un termen scurt, de cel mult 5 zile de la expirarea termenului de apel, în care să se depună completarea sau modificarea cererii."


-editat citat integral-
Ultima modificare: Joi, 5 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce nu se formeaza dosarul de apel ? Antik Antik Proces civil : 1)Se admite exceptia lipsei de interes invocata de instanta din oficiu . 2)Reclamantul depune declaratie de apel . 3)Se solicita ... (vezi toată discuția)
Apel ytalyanu ytalyanu cu respect,as dori sa stiu daca la apel se poate depune raspuns sau intampinare (vezi toată discuția)
Art. 471, ce se intampla cu motivele de apel?? aidu aidu Potrivit art. 471 din NCPC, procedura scrisa a apelului se va desfasura la prima instanta. Astfel, apelul, si cand este cazul, motivele de apel se depun la ... (vezi toată discuția)