Buna ziua, intr-un contract medical cu o clinica privata am urmatoarele 3 paragrafe din care inteleg ca in eventualitatea unui malpraxis sau eroare medicala daunele date de instanta nu pot sa depaseasca suma platita de mine. Asa este sau nu am inteles eu bine?
Adica daca platesc serviciile unei operatii in valoare de 1000 euro si medicul greseste iar eu raman cu o problema grava din cauza lui daunele pot sa fie de maxim 1000 euro?
10.1. Responsabilitatea actului medical revine medicului curant, ales de Pacienta, care are calitatea de medic angajat / colaborator al Maternitatii, culpabilitatea fiind stabilita conform normelor medicale ale Colegiului Medicilor.
10.2. In cazul unei culpe medicale stabilite prin decizie definitiva a Colegiului Medicilor sau printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, instanta competenta va stabili daunele aplicabile coroborat cu Onorariul incasat de Prestator.
10.3. In cazul unor neintelegeri intervenite intre parti, acestea se obliga sa efectueze cel putin doua intalniri pentru rezolvarea diferendelor pe cale amiabila. In orice caz, raspunderea Maternitatii nu va putea fi superioara sumelor incasate de la Pacienta.