avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... interventii chirurgicale inutile
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

interventii chirurgicale inutile

Am suferit doua interventii chirurgicale inutile, pe coloana. Medicii neurochirurgi m au diagnosticat eronat. Aveam probleme cu nervii spinali, care, intr adevar apasau pe sacul dural si radia durerea in zona lombara si in picior, iar ei m au operat, zicandu mi ca am hernie de disc S1 L5. In urma primei interventii, mi au dilatat radacina nervului sciatic, iar acum necesit un implant de simulare de 53000 de euro, care nu se face decat in Austria. Mentionez faptul ca nu mai am deloc reflexe in piciorul stang, merg schiopatand si am dureri insuportabile si permanente.
Ce mi sugerati? Sa fac un memoriu Colegiului National de Medicina, sa ma judeca cu ei in instanta, avand in vedere faptul ca m au nenorocit pe viata?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: LAURA-ELENA , utilizator 13:51, 7 Februarie 2012
Va puteti adresa Colegiului medicilor, ar putea fi un caz de malpraxis .
Va puteti adresa insa si organelor de urmarire penala, cat si instantei civile.

Cred ca acest link v-ar fi util, pentru a intelege mai clar ce aveti de facut:

www.avocatnet.ro/content/art...
Potrivit Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, la nivelul autoritatilor de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti exista Comisia de monitorizare si competenta profesionala pentru cazurile de malpraxis.
Aceasta comisie poate sa fie sesizata de persoana care se considera prejudiciata urmare a unui act de medical gresit savarsit in unitatea medicala de catre persoana calificata in exercitarea unei activitati de preventie, diagnostic si tratament
Persoana care solicita comisiei concluzii asupra consecintelor tratamentului detine obligatia sa plateasca o taxa de expertiza ce poate varia intre 1000 si 4000 lei, in functie de complexitatea cazului.
In momentul in care Comisia a constatat si a stabilit existenta unei situatii de malpraxis, instanta judecatoreasca competenta poate, la cererea persoanei prejudiciate, sa oblige persoana responsabila la plata despagubirilor.
Este adevarat ca orice interventie chirurgicala indiferent de complexitate detine un risc ,
mai mare sau mic ,conditionat de starea generala de sanatate a pacientului,varsta si alti factori cat si de modificarile survenite in tipul actului operator,riscuri de care probabil ati fost informat anterior interventiei
Avand in vedere prejudiciul suferit,primordial este sa puteti proba ca prejudiciul a fost cauzat de interventia chirugicala la care ati fost supus
La Colegiul medicilor va puteti adresa in termen de 6 luni de la data actului medical pe care il considerati culpabil. Acelasi este termenul si in cazul sesizarii Comisiei de malpraxis de la Directia de Sanatate Publica.
Puteti formula actiune in instanta intemeiata pe raspunderea civila delictuala a medicului. Solicitati despagubiri sub forma de daune morale pentru suferinta provocata, infirmitate produsa, etc. pentru ca in cazul daunelor morale nu se achita taxa judiciara de timbru.
Adaug faptul ca medicii care m au operat trebuie sa mi dea accept pentru implantul care urmeaza sa l fac in strainatate.Il voi mai primi daca apelez la CMDR?
Avand in vedere ca sunt formalitati distincte desfasurate pentru situatii medicale distincte,la date diferite,va fi dispusa emiterea documentelor necesare interventiei medicale pe care urmeaza sa o efectuati in unitate medicala - alta decat cea nationala

Alte discuții în legătură

Am avut o interventie chirurgicala de hernie de disc si mi s-a ... Conina Conina Am avut o interventie chirurgicala de hernie de disc si mi s-a dat concediu medical pt cod 01 iar codul de boala 651 atat pe perioada spitalizarii cat si pe ... (vezi toată discuția)
Persoana cu handicap Irina Lupu Irina Lupu Buna Ziua! sotul meu a fost diagnosticat cu necroza aseptica de cap de os femural bilateral. in luna martie a suferit o interventie chirurgicala de ... (vezi toată discuția)
Malpraxis daniel2766 daniel2766 am fost operat anul trecut in luna aprilie prima data de hernie de disc si cand ma-m trezit din anestezie nu-mi mai simteam bine picioru dr ,ia-m spus dr si a ... (vezi toată discuția)