avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... În ce cote își moștenesc frații sora decedată ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

În ce cote își moștenesc frații sora decedată dacă doi dintre ei nu au contribuit cu nimic la îngrijirea ei cât timp a fost bolnavă?

Sora soacrei mele a decedat iar din partea sotului ei (decedat si el) nu mai exista mostenitori. Ea are 3 frati printre care si soacra mea. Au drept de mostenire? Tin sa precizez ca in ultimul an de viata doar soacra mea a avut grija de ea, (fiind bolnava de cancer). Ceilalti doi frati nu au conttibuit cu nimic la spitalizari repetate, tratament etc. Sora ei are numele sotului decedat iar fratii, inclusiv soacra mea au numele de fata al decedatei.(daca are vreo importanta)
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 10:25, 7 Septembrie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. Frații și surorile defunctei au drept de moștenire. Nu are importanță numele, ci legătura de rudenie cu defuncta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Septembrie 2019
romascanu, moderator
Toti in parti egale? Sau se poate lua in considerare, faptul ca doi dintre ei nu au contribuit cu nimic la ingrijirea eu in ultimul an de viata?

Nicoleta Cristina Romașcanu a scris:

Da. Frații și surorile defunctei au drept de moștenire. Nu are importanță numele, ci legătura de rudenie cu defuncta.

Dacă toți sunt frați buni cu defuncta (si după mama și după tată) atunci cotele sunt egale.

Cotele succesorale nu se modifică după cum unii au contribuit și alții nu. Eventual s-ar putea discuta despre creanța celui care a contribuit, față de cei care au așteptat doar ... pomana (dar este o altă discuție, fără legătură cu cotele succesoale).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! ași vrea lămuriri în ce privește dreptul de moștenitor. ... dynca dynca Bună ziua! Ași vrea lămuriri în ce privește dreptul de moștenitor. Defuncții soț și soție nu au moștenitori. Proprietatea casa + teren sunt ... (vezi toată discuția)
Testament pentru nepoti nerama nerama Buna ziua! Am si eu o mare nelamurire: soacra mea a avut o matusa de gradul 3 de care a avut grija si care i-a lasat prin testament mai multe imobile dupa cum ... (vezi toată discuția)
Dezbatere moștenire. mă puteți lămuri ce cotă am? grunwald grunwald Ziua buna ! Nelmurire la o dezbatere mostenire: In urma decesului verisoarei a ramas mostenire un apartament si bani intr-un cont bancar. S-a luat legatura ... (vezi toată discuția)