avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... La reprezentanță mi s-a spus că e daună totală, ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

La reprezentanță mi s-a spus că e daună totală, un alt service mi-a zis că mă costă 2.000 de lei reparația. Sunt obligată să accept dauna totală? Eu vreau să mi se repare ,,epava"

Bună ziua, În urma unui accident din cauza celuilalt șofer mi s a dat dauna totala. La constatare mi s a trecut doar elemente de cosmetica, bara fata, aripa etc Eu vreau sa îmi repare mașina, nu sa mi o oprească și sa mi dea nici măcar 6000 RON pe ea, dar îmi sp ca nu se poate, ca trebuie radiata, ca nu o pot vinde după etc. Nu mi se pare corect, celalalt întra în mașină mea și eu rămân fără mașina. Ma pot obliga sa accept dauna totala dc vreau sa mi repare "epava", după cum se exprima ei? Mașina funcționează, de unde a avut loc accidentul am venit cu ea 700km pana acasă, sunt doar de cosmetica de înlocuit și la un alt service mi au sp ca ma costa în jur de 2000 RON, nu peste 6000 RON ca la reprezentanta. Cum trebuie sa procedez? Mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Ultima modificare: Duminică, 8 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 16:36, 13 Septembrie 2019
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cereti o contraexpertiza.
Diferenta este prea mare pt a putea fi explicata altfel decat printr-o eroare.
Bună ziua. Diferența este probabil din cauza faptului ca cel trimis de ei este de la reprezentanta, iar eu m am adresat la un service autorizat. Nu pot rămâne cu mașina și sa mi acopere reparația acolo? Sau sa ma despăgubească cu o suma de bani și gata? Eu nu doresc sa rămână făra mașina pt ca un șofer neatent nu mi a dat prioritate. Și nu e vb ca mașina este nesigura, altfel de ce în constatare îmi trec grilaj fata, bara fata,ghidaj aer etc nu piese importante. Sp mi legal cum sa procedez sa rămân cu ea, fără sa ma trezesc ca pe viitor nu o pot vinde sau sa fiu obligata sa o radiez și sa ma despăgubească cât sa mi ajungă sa o repar, nu sa ma îmbogățesc. Mulțumesc
Singura solutie este contraexpertiza facuta de catre un expert autorizat.
Aceasta trebuie sa specifice piesele avariate, starea generala a masinii dvs (ex. geometria sasiului, etc...) si daca masina dvs este reparabila.
Cu aceasta expertiza somati asiguratorul sa accepte reparatia de 2000Ron in loc de o despagubire pt dauna totala.
S-ar putea sa fie si o manarie intre reprezentanta locala si asigurator, la Rominica totul este posibil.
Daca nu accepta nu va ramane decat sa apelati la justitie, pastrati toate inscrisurile si mai ales faceti sesizarile numai cu numar de inregistrare sau prin posta cu confirmare de primire.
Cit e valoarea de piata a masinii, considerind ca ar fi in stare buna de functionare ? Cautati sa vedeti cam cit valoreaza o masina ca a dvs. cu acelasi numar de kilometri parcursi si cam cu acelasi grad de uzura. Dupa aceasta valoare se ia decizia de a nu mai efectua reparatia, posibil ca apx. 6000 RON sa fie valoarea de piata a masinii dvs.. Puteti obtine un deviz estimativ de la acel service care v-a zis ca o face cu 2000 RON ? Asa veti avea un act prin care sa dovediti asiguratorului ca masina dvs. este reparabila, daca masina dvs. valoreaza mai mult decit aceasta suma, sa zicem macar 1500 Euro. Nu e obligatoriu ca masina dvs. sa fie reparata cu piese originale.

-editat citat integral-
Ultima modificare: Duminică, 8 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Diferenta poate fi generata de piesele si preturile lor.
De exemplu, o aripa OEM poate sa coste 1000 RON (la care adaugam partea de vopsitorie, sa zicem 400 RON, deci totalul ar fi de 1400 RON) pe cand o aripa aftermarket va fi in jur de 200-300 RON, la care adaugam 400 RON vopsitul, si ajungem la 600-700 RON, adica pana in jumatate...

Alte discuții în legătură

Reparatie pe polita rca arhitectool arhitectool Buna ziua, In urma unui accident foarte grav, masina mea (care era parcata) a fost avariata iar eu m-am prezentat a doua zi cu polita RCA a vinovatului la ... (vezi toată discuția)
Rca jenicaprod jenicaprod In cat timp, o societate de asigurari trebuie sa-ti dea un raspuns privind acceptul (ne acceptul) la plata daunelor rezultate in urma unui accident de ... (vezi toată discuția)
Despăgubire rca ADR_C ADR_C Bună ziua, O să descriu pe scurt evenimentul și cele întâmplate ulterior. Am fost accidentat destul de tare de un domn care mi-a tăiat calea; ... (vezi toată discuția)