avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ccc2
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ccc2

bună ziua. eu sunt în ccc1 copilul împlinește 2 ani în data de 27.03.2020 sunt din nou însărcinată iar bebe 2 ar trebui sa se nască la începutul lunii mai 2020. cum pot proceda în acest caz și dacă beneficiez de ccc2 angajatorul mai este obligat sa ma reprimeasca la serviciu după încheierea ccc2
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:07, 8 Septembrie 2019
Pasii sunt urmatorii :
- cerere de reluare a activitatii;
- anuntarea in scris aangajatorului ca sunteti insarcinata;
- intrarea in concediu de maternitate,pre si postnatal;
- intrarea in concediu pentru cresterea copilului.

1. Potrivit art.10 alin.8 din Legea nr.202/2002, la încetarea concediului de maternitate sau a concediului de creştere şi îngrijire a copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se întoarce la ultimul loc de muncă sau la un loc de muncă echivalent, având condiţii de muncă echivalente şi, de asemenea, de a beneficia de orice îmbunătăţire a condiţiilor de muncă la care ar fi avut dreptul în timpul absenţei.

2. Asadar, persoana aflata in CC are dreptul sa revina la ultimul loc de munca avut inainte de intrarea in CCC sau la un loc de munca echivalent cu acesta ...Cu toate ca textul de lege nu reglementeaza expres si obligatia angajatorului de a va primi la munca la terminarea CCC, aceasta obligatia decurge dintr-unul din principiile dreptului civi, conform caruia, un drept subiectiv apartinând unui subiect de drept, de regula îi corespunde o obligatie altui subiect de drept (a celui de la care se pretinde sa savârseasca ceva). Altfel spus, dreptului persoanei de a reveni la locul de munca dupa terminarea CCC ii corespunde obligatia angajatorului de a va primi inapoi.

Reluarea activitatii se va face in baza aceluiasi contract individual de munca, angajatorul emitand o decizie de incetare a suspendarii c.i.m. si de reluare a activitatii.

In cazul in care s-a desfiintat locul de munca, angajatorul va trebui, mai intai, sa va ofere un alt loc de munca echivalent.

3. La revenirea din CCC se poate modifica c.i.m. cu acordul partilor sau unilateral de catre angajator in conditiile prevazute de Codul Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa procedez Cristina_d_m Cristina_d_m In anul 2011 fiind însărcinată și in aceeași timp in concediu medical administratiala care lucram atunci sa reorganizat conform oug 82/2011, prin care se ... (vezi toată discuția)
Buna dimineața. sunt însărcinată, urmează să nasc și planific ... Mihaela1984mh Mihaela1984mh Buna dimineața. Sunt însărcinată, urmează să nasc și planific sa intru in concediu de maternitate cu 2 săptămâni înainte de naștere. Doresc ... (vezi toată discuția)
Ccc ellena_87 ellena_87 Bună ziua! Mă aflu în concediu de creșterea copilului pe o perioadă de 2 ani. In 1 noiembrie 2020 ar trebui sa reîncep lucrul. Daca intre timp rămân ... (vezi toată discuția)