avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Este legal ca asociatul cu părți sociale mai puține ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Este legal ca asociatul cu părți sociale mai puține (40%) să primească mai multe dividende decât i se cuvin?

Buna ziua,
Este legal că doi asociați în aceeași firmă, cu părți sociale diferite (60-40) să încheie pe lângă contractul de societate un alt contract, fara a fi menționat la registrul Comerțului, prin care să stabilească că cel cu mai puține părți sociale, primește mai multe dividende de cat i se cuvin?
Ultima modificare: Duminică, 15 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:53, 11 Septembrie 2019
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aceasta intelegere e ilegala. Poate doar separat, dupa ce isi incaseaza banii reprezentand dividendele cuvenite, sa-i dea celuilalt cati bani doreste, dar din firma, la distribuirea dividendelor si apoi la plata impozitului pe dividende catre stat, se tine cont doar de cate părți sociale are fiecare in actul constitutiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune parti sociale giuglea giuglea UN SRL cu doi asociati roman 40% si neamt de origine roamna 60%.Asociatul neamt doreste sa se retraga din societate iar drepturile care i se cuvin(societatea ... (vezi toată discuția)
Plata dividende Isabela68 Isabela68 Am fost asociat intr-un SRL pana in decembrie 2007, cand am cedat cele 50 % parti sociale celuilalt asociat. Din 2002 eu nu am ridicat cota parte din dividende ... (vezi toată discuția)
Continuarea activității firmei cu moștenitorii? Andreea U Andreea U Buna ziua, Ma poate ajuta cineva cu urmatoarea clarificare? O societate comerciala cu 2 asociati (unul 60% celalalt 40%, puteri depline luate separat) de tip ... (vezi toată discuția)