M-am pesionat pe caz de boala,am dus la firma decizia de la comisia de expertiza,ei urmand sa-mi duca dosarul la casa de pensii dupa expirarea preavizului.Intrebarea mea este:lichidarea se face in momentul in care vine decizia de la casa de pensii?daca da,in aceasta perioada,de la incetarea preavizului si pana la venirea deciziei eu sunt platit de firma?
Sper ca am postat unde trebuia,si sper ca m-am facut inteleasa.
1. Nu inteleg despre ce preaviz e vorba!? La pensia de invaliditate nu exista preaviz.
2. Data de pensionare propusa pe decizia de la comisia de expertiza medicala este si data de pensionare care va aparea pe decizia de pensionare.
3. Salariatul nu va lucra de la aceasta data (doar este bolnav, nu?). El va sta acasa sa astepte decizia de pensionare.
4. Cand apare decizia de pensionare, la acea data se emite decizia de incetare a CIM, conform art.56, lit.d) din Codul muncii. Numarul deciziei este din data cand se intocmeste iar data incetarii CIM este cea din decizia de pensie.
56 d?
eujad
pentru un salariat care are decizie grad 3 pensionare, cum se face inscrierea in carnetul de munca ?
Mai trebuie sa anunt Casa de pensii sa il puna in ... (vezi toată discuția)