avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Taxa plata intretinere prin virament bancar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Taxa plata intretinere prin virament bancar

Buna ziua!
Administratorul blocului solicita o taxa pentru achitarea intretinerii prin transfer bancar. Are baza legala aceasta solicitare? Nu mi se pare corect sa platesc in plus fata de cei care achita cash.
Mersi.
Ultima modificare: Joi, 19 Septembrie 2019
cipraen, utilizator
Cel mai recent răspuns: Bloc Expert , Administrator imobile 14:38, 23 Decembrie 2019
1 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Taxa este de fapt comisionul băncii. Cine plătește comisionul?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are baza legala, dimpotrivă.
Conform Oug 113 /2009 poate fi sancționat cu 50000 RON - art. 181.
Sunt încălcate art. 116 și 117 din aceasta ordonanță. Conform art. 178 și 180 agentul constatator al acestei contravenții este ANPC, pentru persoane fizice.

Informați-vă in scris administratorul asociației despre asta.

Dacă nu pricepe, depuneti reclamație scrisă la ANPC.

Ca fapt divers, orice banca are pe site o declarație ca respectă Oug 113 /2009 și ca beneficiarul plății prin transfer bancar nu poate solicita o plata suplimentara. Plătitorul își suportă costurile la banca sa.
Ultima modificare: Joi, 19 Septembrie 2019
latka, moderator
OUG 113/2009 a fost e abrogata incepand cu 13.12.2019 de LEGEA 209/2019. Art .142 a preluat in mare parte art. 116 din OUG.
SPuneti-i administratorului sa nu va mai treaca plata chitantierelor, pt ca dvs nu aveti nevoie, plata luminii de la sediul administratiei si a casierului...
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, da... ati uitat mina de la pix. Si, in cazul in care casieria este la ultimul etaj si blocul are lift, ar trebui scutire si la curentul consumat de lift (doar pentru un drum dus-intors).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chetuieli Întreținere asociație proprietari a_silvian a_silvian Buna ziua, De curând, la o asociație de proprietari administratorul a afișat un cont bancar unde se pot depinde cheltuielile de întreținere lunare, ... (vezi toată discuția)
Cine suportă comisionul băncii la plata întreținerii în cont bancar? Oopsy Oopsy În cazul plății întreținerii în cont bancar cine suportă comisionul băncii? Nicăieri la avizier sau prin alte metode nu am fost anunțați de ... (vezi toată discuția)
De cand cu starea de urgenta (martie) administratorul, care incaseaza ... Lucian_Stroe Lucian_Stroe De cand cu starea de urgenta (martie) administratorul, care incaseaza si intretinerea, s-a speriat si a sistat pentru o perioada incasarile si a afisat datele ... (vezi toată discuția)