avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... ITP expirat in strainatate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

ITP expirat in strainatate

Am ITP expirat pe 14 Septembrie ?
1. Daca aduc mașina pe platforma in Noiembrie sunt probleme pentru a face ITP UL ? Risc vreo amenda ?

2. Exista un anumit termen in care se mai poate circula dupa ce a expirat ITP ul (așa cum este in străinătate )? Dacă ma întorc pana la sfârșitul lunii Septembrie pot sa trec vama fără probleme ?
Cel mai recent răspuns: DenisRif , utilizator 09:39, 22 Septembrie 2019
Din 20 mai 2019 dacă va expiră ITP-ul, se suspendă automat şi certificatul de înmatriculare al maşinii, fără să fiţi anunţaţi direct.

Dacă nu vă daţi seama şi circulaţi aşa, riscaţi o amendă de aproape 3 mii de lei, rămâneţi fără plăcuţele de înmatriculare şi apoi trebuie să faceţi, alte drumuri la poliţie şi la RAR, ca să reintraţi în legalitate.

În prezent, fiecare şofer este obligat să facă inspecţia tehnică periodică la maşina o dată la doi ani, dacă vehiculul nu este mai vechi de 12 ani si anual daca este mai vechi de 12 ani.

După 20 mai, dacă va expira ITP-ul, înmatricularea maşinii va fi automat suspendată, online.

Schimbul de date se va face între RAR şi DRPCIV, online. Dacă sunteţi prinşi în trafic cu înmatricularea suspendată, nu numai că trebuie să plătiţi o amendă de până la 2950 de lei, ci rămâneţi sigur şi fără plăcuţe de inmatrculare. Nu veţi avea voie să plecaţi cu maşina, va trebui să chemaţi o platformă. În acest caz, trebuie să mergeţi şi la Poliţia Rutieră pentru a demonsta că maşina a fost verificată tehnic.



Acum dumneavoastra faceti cum credeti ca este mai bine tinand cont de cele expuse dar ideea cu platforma este foarte ok si puteti sa faceti inspectia la un ITP cat mai aproape de vama iar dupa aceea sa va continuati drumul fara probleme pana acasa...
Atentie ca fara Asigurarea valabila nu vi se va face inspectia

Ultima modificare: Duminică, 22 Septembrie 2019
DenisRif, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bun găsit tuturor! În data de 30.01.2023 m-am prezentat cu ... florinm. florinm. Bun găsit tuturor! În data de 30.01.2023 m-am prezentat cu autoturismul la un service auto cu stație ITP, în vederea efectuării inspecției tehnice ... (vezi toată discuția)
Inspectie tehnica Vasile25uk Vasile25uk Salutare. Am o masina de spania si nu mai am inspectie tehnica la ia si momentan sunt in anglia cu ea. Asi dori sa vin in tara dupa care sa o inscriu pe ro. ... (vezi toată discuția)
Verificare tehnica expirata Georges3 Georges3 Buna . In cazul in care verificarea tehnica la masina a expirat, cum se poate face verificarea? trebuie deplasat pe platforma, sau daca a ajuns pana la RAR ... (vezi toată discuția)