avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... De un an de zile mă încerc să conving asociația ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

De un an de zile mă încerc să conving asociația să repare o porțiune de pe acoperiș și nu reușesc, spun că oamenii nu vor să contribuie cu bani. Cum se poate rezolva această situație?

Locuiesc într-un bloc de garsoniere la etajul 3 si am fost inundat din cauza coloanei apei pluviale. S-au facut reparatii pe acoperis pe coloana mea (refacut cu smoala, carton, etc). Am fost inundat din nou si am decis sa verific pe acoperis, astfel descoperind ca pe coloana de langa există o gaura prin care apa intra sub acoperis si astfel ajunge sa curga pe langa coloana apei pluviale. Am informat administratia si presedintele asociatiei de locatari. Au decis sa stranga bani de pe coloana cu problema insa de un an de zile nu au facut nimic motivand ca oamenii nu contribuie cu bani pentru a se face reparația, 3 din 5 apartamente au contribuit. Cum pot rezolva aceasta problema pentru ca nici administratorul, nici președintele, nu vor sa faca ceva. Se poate depune o cerere in plus? Se poate da in judecata administratia? Se poate sesiza comitetul? Multumesc frumos!
Ultima modificare: Marți, 24 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: iulianma1 , utilizator 10:22, 27 Septembrie 2019
Pentru analiza si eventual raspuns la obiect este necesar sa furnizati date relevante
Cand a fost executata reparatia la acoperis?
Reparatia a fost executata legal cu operator economic autorizat care sa ofere garantie?
Acoperisul/terasa condominiului reprezinta parte comuna a carei administrarea,intretinere si reparatie asociatia de proprietari este responsabil exclusiv
Initia solicitati oficial presedintele de asociatie sa respecte si sa aplice dispozitiile in vigoare
Notificati oficial presedintele de asociatie cu obligatia asigurarii starii tehnice a partii comune de condominiu -sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Reparatia facuta anul trecut a fost făcută pe suprafata coloanei de apartamente din care face parte si al meu. Exista garantie insa problema este pe suprafata asignata apartamentelor de langa, unde s a constatat ca exista o gaura. Presedintele administrație a vazut acest lucru si a propus reparatia locatarilor de pe aceea coloana insa acestia nu doresc sa contribuie cu bani. Ce alte solutii exista tinand cont ca presedintele imi spune ca nu poate obliga oamenii sa dea bani daca acestia nu vor.

-apăsați, vă rog, pe Răspunde, nu pe Citează-
Ultima modificare: Luni, 23 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Buna ziua,
Cea mai simpla solutie ar fi sa incheiati o polita de asigurare, se ocupa dumnealor de restul...
Cea mai complicata...in momentul in care mai patiti asta chemati presedintele si un membru al comitetului sa constate avariile.
Angajati o firma sa execute reparatiile si cereti asociatiei sa deconteze factura.
Nu doresc...discutati cu un avocat si va adresati instantei.
Am asigurare insa mi s a răspuns ca nu include acoperirea pagubelor provocate de partile comune cum este coloana apei pluviale. Am depus deja cerere la administrație, s a constat problema insa mi se da raspuns ca nu s-au strans banii....
Dar la nivelul asociatiei nu exista un fond de reparatii la care contribuiti?
Din acest fond ar trebui facute reparatiile.
Ii puteti notifica, chiar prin afisare la avizier, ca o sa va adresati instaneti pentru pagubele si "deranjul"produs/e daca intr-un termen de cateva zile nu remediaza problema (ganditi-va ca o sa vina zapada si o sa aveti mereu probleme...).
Ultima modificare: Luni, 23 Septembrie 2019
Ionut.ion, utilizator

Alte discuții în legătură

Coloane apa pluviala andradaa andradaa Buna ziua, as dori sa intreb intr-o asociatie cu 4 scari dintre care la numai 2 s-au inlocuit coloanele de apa pluviala repartizarea cheltuieliilor se va face ... (vezi toată discuția)
Acoperis sarpanta Edu13 Edu13 Buna ziua. Acum 10 ani sora mea a cumparat un apartament la etajul 4, prevazut cu sarpanta construita de fostul proprietar impreuna cu vecinul de langa. Nu ... (vezi toată discuția)
Unde trebuie făcută aerisirea coloanei de încălzire la bloc? khalima khalima Bună ziua. Vă rog să îmi spuneți dacă există vreo prevedere în care să se specifice unde anume trebuie făcută aerisirea coloanei de încălzire la ... (vezi toată discuția)