avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acoperis Sarpanta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acoperis Sarpanta

Buna ziua. Acum 10 ani sora mea a cumparat un apartament la etajul 4, prevazut cu sarpanta construita de fostul proprietar impreuna cu vecinul de langa. Nu stiu in ce conditii s-a construit acoperisul si daca exista un aviz de constructie. Apartamentul este nelocuit si nemobilat. Acoperisul s-a deterioarat intre timp si au aparut infiltratii... Am reparat partea apartamentului cu carton bitumat si infiltratiile s-au oprit pe tronsonul pe care este apartamentul. Anul acesta au inceput sa zboare coli de tabla din acoperis pe partea apartamentului. Am incercat o reparatie provizorie pana la o viitoare solutie. Sora mea este dispusa sa plateasca reparatia acoperisului pe partea apartamentului. Prima intrebare este cum trebuie sa procedeze? Sa se adreseze asociatiei sau sa repare singura?

O alta problema este ca o vecina de la etajul 3 si care nu este de pe partea apartamentului se plange ca ii curge apa in casa si ca ar fi din cauza acoperisului! Mie personal, nu mi se pare ca s-ar infiltra din partea apartamentului sorei mele deoarece, cum am explicat mai sus, eu deja am izolat cu carton bitumat chiar doua straturi. Cum ar trebui sa procedez si cu aceasta problema? Sa anunt administratorul asociatiei sa vina sa constate problema si sa imi ofere o solutie sau o expertiza?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:15, 7 Mai 2019
Buna seara!
In primul rand aflati daca constructia sa facut conform legii, cu autorizatie de constructie si toate celelalte...
App., acest acoperis acoperă toata suprafata terasei blocului sau doar o parte.
Dacă acest acoperis este executat doar pe o parte din terasa si nu deține autorizatie de constructie....atunci sora dvs. si acel vecin sunt buni de plata pentru pagubele cauzate de apa infiltrarea si pasibil de amenda si demolarea acestuia pentru constructie ilegală.
Daca blocul, prin constructie, nu a fost proiectat cu sarpanta si aceasta sa construit apoi fara autorizatie...administrația nu are cu ce va ajuta, v.a trebui sa platiti dvs., sora, si vecinul toate pagubele si eventualele cheltuieli cu amenzile si revenirea la situatia initiala a terasei.
Pe acel bloc sunt facute acoperisuri in mai multe etape, cel mai probabil de catre vecini in functie de cum s-au inteles. Cand sora mea a cumparat apartamentul acoperisul era deja construit, de fostul proprietar.
Ultima modificare: Luni, 6 Mai 2019
Edu13, utilizator
Dacă a cumparat cu tot cu acoperis si fara a avea acte pentru construcția acestuia...e buna de plata. Administratorul/ presedintele nu au cu ce va ajuta, cel mult la constatarea pagubelor din apartamentul afectat dar nu va pot spune ca e sau nu vina porțiuni de sarpanta ce va apartine sau apartine vecinului...
1-Legal acoperisul condominiului reprezinta parte comuna a carei intretinere si reparatie intra in responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietari
Daca sarpanta a fost executata in regie proprie de catre locatari fara acordul asociatieid e proprietari si fara formalitati legale,asociatia de proprietari nu are nicio obligatie sa intreprinda reparatii la respectiva interventie
2-Nu este de preferat executarea de hidroizolatii partiale deoare pe de o parte lucrarea nu beneficiaza de garantie si nu asigura efectul scontat,respectiv exista riscul ca la extremitatile interventiei sa staruie neajunsurile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acoperisul blocului este parte comuna? andrei_70 andrei_70 Am cumparat un apartament la ultimul etaj al blocului. Blocul are acoperis insa la momentul achizitiei apartamentului nu am cerut nimanui acte sau ... (vezi toată discuția)
Locuiesc la etajul 4 din 4 intr-un bloc construit pe vremea lui ... noane noane Locuiesc la etajul 4 din 4 intr-un bloc construit pe vremea lui Ceausescu fara acoperis,tot in acea vreme pt.ca -mi ploua in casa am construit un acoperis din ... (vezi toată discuția)
Acoperis bloc anca0704 anca0704 Buna ziua. Stiu ca s-a tot discutat pe tema aceasta, dar am o nelamurire: recuperarea banilor in cazul reparatiei unui acoperis de bloc se face doar in cazul ... (vezi toată discuția)