avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Taxa pod Fetesti
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Taxa pod Fetesti

Buna ziua!
Pe data de 20 iunie am trecut podul Fetesti si am achitat la ghiseu taxa. Acest lucru se intampla in jurul orei 11-12.00 (am plecat din Bcuresti pe la 8.00). Chitanta am pierdut-o.
Am primit un proces verbal de constatare contraventie lipsa peaj pentru aceeasi data dar ora mentionata estea 19.20. Cu siguranta este o eroare de citire numar masina.
Ce sa fac? Sa merg in instanta (inca odata, nu mai am chitanta), sa cer reanalizarea imaginilor/video?
Oricum, data intocmirii PV este la 03.09.2019 (mai mult de 2 luni de la presupusa contraventie). Vazusem ceva legat de termenul de comunicare a contraventiei de maximum 2 luni prevăzut de art. 9 alin. 8 OG 15/2002 modificata care se referea la rovignieta, nu la peaj. Oare o fi valabila prevederea si in cazul peajului?
Ultima modificare: Duminică, 22 Septembrie 2019
geo10, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 16:10, 22 Septembrie 2019
Comunicarea e corectă. Ea se face în maxim 2 luni de la întocmirea PV, care e data de 03.09, deci nu a fost depășit termenul.

In rest, ce sa zic, puteți face contestație, e clar că ar fi fost mai bine sa aveți ca dovada chitanța, poate ca nu erați singur și ați putea avea un martor, sau poate exista unul care sa certifice ora plecării din București, pentru a avea un temei de a cere vizionarea înregistrării în instanță. Orice ați face, plătiți înainte jumătate din minimul amenzii, pentru a diminua pierderile, în caz de eșec.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am platit trecere pod fetesti benzinarie mol, am fost amendat, am fost inselat bobemihai bobemihai Buna ziua. Daca nu am postat in aria corecta rog mutarea ei, multumesc Este o problema ciudata si putin complicata voi incerca sa explic cat mai clar cum ... (vezi toată discuția)
Amenzi c.n.a.d.n.r. lipsa peaj fetesti verapopescu verapopescu Buna ziua! Reprezint o societate de rent-a-car si in ultimul timp ne confruntam cu o situatie noua. Flota societatii este destul de mare, iar in ultima ... (vezi toată discuția)
Amenda taxa de pod buna ziua, am aflat acum 2 zile ca am primit amenda pentru neplata ... timeea7 timeea7 Buna ziua, Am aflat acum 2 zile ca am primit amenda pentru neplata taxei de pod de la Fetesti. Podul a fost trecut in data de 5.07.2020, amenda a fost emisa ... (vezi toată discuția)