avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contribuții CAS și CASS PFA pensionar
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contribuții CAS și CASS PFA pensionar

Bună ziua,
Începând cu luna august 2019 am ieșit la pensie, dar îmi continui activitatea ca PFA. Ce documente sau declarații trebuie să depun la ANAF pentru a-mi reglementa plata contribuțiilor CAS și CASS în noua situație?
Mulțumesc anticipat pentru clarificări.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:54, 23 Septembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca pana la luna iulie 2019 ati trecut in declaratia unica depusa pentru anul 2019 ca veti plati contributia la pensie pentru acest an, depuneti acum o rectificativa la declaratia unica prin care anulati obligativitatea de a plati de la august pentru cas.
Daca nu ati trecut in declaratia unica pentru acest an.ceva legat de cas, nu aveti ce anunta.
Deci pentru ca ati devenit pensionar, pe pfa veti plati doar impozit pe venit 10% si cass 10%(aceasta din urma doar daca venitul net al pfa este peste plafonul celor 12 salarii minime brute pe economie.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii srl fara salariati hurairinastefania hurairinastefania Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri cu privire la contributiile CAS si CASS pt un SRL nou infiintat fara salariati. Eu voi fi asociat unic si ... (vezi toată discuția)
Taxe pentru pfa cu norma venit si pensionar maria295 maria295 Buna ziua - ce taxe (obligatorii si optionale ca procent) se platesc de catre un PFA cu Norma de venit de 26000lei in 2019 daca din 17 Mai 2019 este si ... (vezi toată discuția)
Declaratia unica 2019 razviko razviko Buna ziua as dori cateva informatii despre declaratia unica pentru 2019. In cazul unui PFA care a fost infiintat in 2018 (una a 4-a mai exact) s-a depus ... (vezi toată discuția)