Am o problema cu un fost colaborator, in 2014 am avut o firma pe care am facut un leasing la un autoturism (firma colaboratorului fiind fideiusor), pe care i l-am dat sa il foloseasca atat timp cat colaboramm eu avand alta masina de care sa ma folosesc. In acest timp el a platit si cateva rate la leasing.
Dupa incetarea colaborarii, deoarece firma a incetat activitatea, i-am cerut returnarea masinii, el refuzand sa faca acest lucru.
Dupa mai multe discutii inclusiv cu cei de la leasing si o plangere la politie (in care mi s-a spus ca daca el foloseste masina, este dreptul lui - desi eu eram utilizatorul in acte!) am decis sa ridic masina cu rampa.
Dupa acest episod mi-a facut o plangere penala in care ma acuza de furt (al propriei masini) si inselaciune, pretinzand ca i-am promis cedarea leasingului catre firma lui si nu m-am tinut de cuvant, desi el e cel care a refuzat sa furnizeze actele cerute de leasing pentru cedarea acestuia, ba mai mult, mi-a dat sa semnez un contract in care eu ramaneam cu responsabilitatea iar el cu dreptul de a folosi masina - contract pe care nu l-am semnat.
Intre timp, am achitat leasingul iar masina e inmatriculata pe numele meu.
In concluzie, acum dupa mai bine de 3 ani, plangerea penala este in atentia Politiei Furturi Auto care cerceteaza cauza.
Daca se poate sa ma ajutati cu o parere, ce as risca daca se ajunge la un proces penal in acest caz.
Inselaciune
hrimiucsorin
Buna ziua.
Acum mai bine de o luna, am gasit un web programator pe un site de liber-profesionisti internationali , pentru a-mi modifica un site pentru suma ... (vezi toată discuția)