avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale VANZARE SOCIETATE COMERCIALA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

VANZARE SOCIETATE COMERCIALA

Buna ziua!
Am si eu o intrebare la care nu i-am gasit raspuns....
Daca o persoana cumpara un SRL si nu inregistreaza la Registrul Comertului acest fapt, ca nou asociat al societatii, ce contraventie exista si in ce timp se aplica? Sau ce presupune neinregistrarea modificarilor?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT - MEDIATOR , Avocat 01:11, 2 Decembrie 2009
Neinregistrarea modificarilor inseamna ca modifirea nu este opozabila tertilor. Adica ..fata de ceilalti ( alte persoane juridice, institutii) tot dvs....vanzator sunteti asociat al SRL-ului. In mod normal Hotararea si actul de cesiune se inregistreaza la ORC in 15 zile de adoptare/emitere. Cel care cesioneaza este direct interesat in a se inregistra la Registrul Comertului modificarea survenita in firma.
Inregistrarea cesiunii trebuia facuta la reg.in termen de 15 zile altfel societatea este a vanzatorului inca. Puteti sao inregistrati si cu intarziere dar se lasa cu amenda sau refaceti hotararea si cesiunea (anuland pe cea dinainte) si va incadrati in termenul de 15 zile cu depunerea ei.Decizia va aprtine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura cumparare jumatate din firma. silviuwow silviuwow Buna ziua, cine imi poate spune si mie va rog care e procedura in cumpararea unei jumatati dintr-o firma? (vezi toată discuția)
Neinregistrare cesiune la reg com pkey pkey Am si eu o intrebare. Am avut un SRL in care eram asociat unic. Am cesionat-o cuiva am facut cesiune parti sociale, decizie asociat unic .....etc, proces ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale srl Jurist TM Jurist TM In cazul in care cei doi asociati dintr-un SRL cesioneaza toate partile sociale catre doua persoane ( noii asociati ai SRL-ului), ce acte sunt necesare pentru ... (vezi toată discuția)