avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Unul dintre vecini a furat materiale de constructii de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Unul dintre vecini a furat materiale de constructii de pe terenul unde se contruieste casa unei rude de-a mele.

Buna ziua. Asa cum am specificat in titlu, unul dintre vecini a furat materiale de constructii de pe terenul unde se contruieste casa unei rude de-a mele. Hotul a fost prins asupra faptului, noaptea, de catre un alt vecin, care statea de paza acolo. In plus, sotia "paznicului" observase materiale de constructii undeva in curtea hotului, cu cateva zile in urma. Daca inainte i se permitea acesteia intrarea in acea zona, acum accesul in zona respectiva (cu materialele furate) ii este interzis. Mai sunt alti doi vecini care au vazut faptasul carand materiale de constructii, insa nimeni nu spune deschis nimic, pentru ca se tem de scandal si probleme. Acum circula zvonul ca hotul le-ar fi urcat in podul casei sale.
Ruda despre care vorbesc (proprietara terenului) are probleme serioase cu inima, asa ca incercam sa rezolvam problema fara a face "valuri" prea mari. Potrivit contractului pe care ruda mea il are cu firma care lucreaza la contructia casei sale, firma este obligata sa asigure paza materialelor, ceea ce nu se intampla. Care este modalitatea cea mai buna pentru a anunta organele legii despre furtul in cauza, si pentru a recupera bunurile? Cum facem sa aducem Politia in curtea hotului, sa-i cerceteze casa?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Torden , utilizator 17:52, 1 Octombrie 2019
Buna ziua,
Daca aveti martori...puteti depune o plangere la politie.
Va puteti indrepta si impotriva constructorului pentru nerespectarea contractului-paza materialelor.
Asa cum am specificat, nimeni nu spune deschis nimic. Nu ne putem baza pe martori, daca martorilor le este teama sa vorbeasca. In ideea asta, stie cineva, apare pe mandatul de perchezitie numele martorilor, pot fi in vreun fel identificati de catre hot? Au motive sa se teama?
Ultima modificare: Marți, 1 Octombrie 2019
Torden, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. vă rog să mă ajutați cu cu. locuim la o casă ... Ioanaardelean154 Ioanaardelean154 Bună ziua. Vă rog să mă ajutați cu o informație legată de un proces în derulare pentru un pod comun. Locuim la o casă care are curte comună. În ... (vezi toată discuția)
Distanta intre casa mea si curtea vecinului dana florina dana florina buna ziua! am si eu o intrebare. am o casa la tara si am ceva probleme cu vecinul meu.ideea e ca intre noi nu exista un gard, avand in vedere ca suntem rude j ... (vezi toată discuția)
Servitutea de vedere DanNiculaeIonescu DanNiculaeIonescu Am achizitionat un teren intr-o zona centrala ( protejata ) unde vecinul are in calcanul casei cu care se margineste terenul meu, o fereastra mare, o usa de ... (vezi toată discuția)