avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... dispozitiile primarului
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

dispozitiile primarului

Am o problema legata de o cerinta a secretarului unei U.A.T. si anume semnatura de "intocmit" pe dispozitia primarului.
Nu cred ca este conforma aceasta cerinta. Primarul are aceasta prerogativa, de a emite dispozitii (deci cabinetul primarului are aceasta atributie de a redacta dispozitiile), Iar secretarul, sau consilierul juridic o contrasemneaza/avizeaza pentru legalitate. Nu vad de ce ar trebui semnata de alta persoana. (Mai ales ca este vorba despre un drept salarial solicitat in scris de mine, este absurd ca eu sa solicit si tot eu sa semnez dispozitia primarului de acordare a acestui spor ). In orice caz, desi nu vad necesitatea sau imperativitatea semnarii "de intocmit" pe dispozitia primarului, nu functionarul care solicita dreptul isi intocmeste dispozitia, ar fi un conflict, in acest caz . Va rog mult sa imi transmiteti si opinia Dumneavoastra avizata. Va multumesc mult !

Alte discuții în legătură

Atributii secretar primarie nicoll_navi nicoll_navi In urma unei verificari a dosarelor persoanelor asistentilor personali,secretarul comunei mi-a intocmit referat ,acuzandu-ma ca nu am emis dispozitie de ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitati functionar public monique27 monique27 Ce variante are( daca are) un functionar public de a avea o activitate remunerata in cadrul unei societati, avand in vedere incompatibilitatile ? (vezi toată discuția)
Concurs pentru ocuparea unui post vacant de secretar comuna bogdanmarinela bogdanmarinela La primaria de comuna unde lucrez postul de secretar este vacant.Care sunt ultimele prevederi legale privind ocuparea postului vacant de secretar comuna? ... (vezi toată discuția)