avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Informatii interes public
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Informatii interes public

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat in ceea ce priveste accesul la informatii de interes public conform cu legea 544/2001. Am solcicitat ISU Horea Mures sa imi trimita procesul verbal de interventie in urma inundatilor care au avut loc unde locuiesc ( au fost de au scos apa din pivnite). Au refuzat sa imi trimita procesul verbal de interventie motivand ca in conformitate cu art 42 al 4 din OIG nr. 1146/IG din 28.10.2008 nu pot sa il trimita. Au spus ca doar organelor abilitate de lege pot sa il trimita, In acest ordin este inclus ca organ abilitat de lege si societatilr de asigurari, cam ciudat. Am nevoie de aceste proces verbal , oare ce pot sa mai fac?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: AdrianC1985 , utilizator 14:51, 3 Octombrie 2019
Sa il cereti prin mijlocirea grefei instantei, adica prin proces, justificand un interes in acest fel.
Ce doriti sa faceti cu acest protocol?
Trebuie sa fac un dosar care sa il trimit mai departe la apele romane pentru a putea promova o lucrare prin care se vor reduce riscurile la inundatii. Din pacate autoritatile nu comunica intre ele. Ce nu reusesc sa inteleg este cum este posibil ca legea 544 sa defineasca clar ce insemana informatii de interes public si o institutie sa vina cu un ordin si sa ocoleasca aceasta lege .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces-verbal control de fond la institutie publica smari smari Buna ziua! sunt angajata intr-o institutie publica , si ulterior retragerii atributiilor de manager de zona, am solicitat control de fond , in vederea ... (vezi toată discuția)
Procesul verbal de constatare a unei fapte penale este informatie de interes public? xuser xuser Ce se intelege prin informatii de interes public? Daca agentii de politie refuza sa-mi ofere un proces verbal unde am fost parte vatamata, se considera ... (vezi toată discuția)
Detinere de droguri pt consum propriu Claudio91 Claudio91 am si eu o mare problema si vreu sa ma ajutati daca se poate am fost la concertul the mission paul van dyk si am fost prins cu un joint si un pliculet cu ... (vezi toată discuția)