avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Radiere pfa anaf
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Radiere pfa anaf

Buna ziua. Am avut un PFA care a fost radiat din oficiu in martie la registru comertului. Eu am aflat tocmai acum 3,4 saptamani cand am fost la registru comertului ca sa inchid pfa ul. Mi-au dat un document care atesta ca pfa ul a fost radiat si mi-au spus sa-l depun la ANAF. La registrul comertului n-am platit nicio taxa. Am fost la anaf si ei mi au zis ca sa depun iar declaratia unica online? In spatiul virtual anaf imi spune ca am de platit o mica suma de bani, dar nu stiu cum sa procedez exact. Ma poate ajuta cineva? Multumesc. O zi frumoasa
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:31, 5 Octombrie 2019
mergeti la casieria anaf de care apartineti si verificati daca mai aveti ceva de plata.
Daca nu mai aveti ce, aduceti dovada in acest sens,
Platiti ceea ce aveti de plata din urma la caserie asa cum vi s-a recomandat mai sus, apoi depuneti ultima declaratie unica pentru perioada de activitate al pfa din acest an, adica e declaratia rectificativa pentru 2019 (pentru ca deja ai depus una pana la 31 iulie pentru acest an) si treceti data cand s-a facut radierea, conform a ceea ce ati primit de la registrul comertului. Se va recalcula deci automat perioada de activitate pentru 2019. Dar mai inainte lichidati toate datoriile si contractele cu furnizorii, defiscalizati casa de marcat daca ati avut asa ceva, vedeti daca cumva nu aveti datorii pe la primarie directia taxe si impozite persoane juridice pentru acest pfa. Adica sa aveti in vedere ca daca mai apar cheltuieli cu ocazia acestei radieri, sa puteti sa le treceti in registrul jurnal de incasari si plati, in registrul de evidenta fiscala pentru acest an si deci si in declaratia unica rectificativa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia unica la radierea pfa Sophiaa Sophiaa Buna ziua! Luna trecuta pe 13 mi-am înfiintat pfa. Astăzi am ridicat foaia radierii de la registrul comerțului! Ce fac mai departe? Nu am dat nici ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac pentru a radia un pfa? Valentin2019 Valentin2019 Tin sa mentionez ca PFA ul a fost înființat in data de 07.02.2018 si nu a fost înregistrat la ANAF , și pe PFA nu s-a făcut nici o tranzacție ... (vezi toată discuția)
Mi-am facut pfa in domeniul web cam. malina111 malina111 Mi-am facut pfa in domeniul web cam , dar nu stiu ce trebuie facut mai departe ,an inteles ca trebuie sa depun o declaratie la anaf ? si trebuie sa imi fac ... (vezi toată discuția)