avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura de penalități pentru anulare comandă ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura de penalități pentru anulare comandă transport conține TVA. E corect?

Buna ziua,am primit o factura de penalitati pentru anulare comanda transport,este corect ca penalitatile sa fie purtatoare de TVA?,factura fiind emisa cu tva,ambele societati fiind inregistrate ca platitoare de tva,un articol in aceasta speta.Multumesc anticipat .
Ultima modificare: Joi, 17 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 14:59, 14 Octombrie 2019
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, ar fi trebuit fara TVA:

Cod Fiscal:

Art. 286. - Baza de impozitare pentru livrări de bunuri și prestări de servicii efectuate în interiorul țării
(4) Baza de impozitare nu cuprinde următoarele:

b) sumele reprezentând daune-interese, stabilite prin hotărâre judecătorească definitivă/definitivă și irevocabilă, după caz, penalizările și orice alte sume solicitate pentru neîndeplinirea totală sau parțială a obligațiilor contractuale, dacă sunt percepute peste prețurile și/sau tarifele negociate;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la penalitati? bestb bestb Salut! Am nevoie de un raspuns urgent cu privire la colectarea tva la penalitati. Am antecontract cu un client pentru vanzarea unui apartament, in care se ... (vezi toată discuția)
Inregistrare penalitati de intarziere flavius2011 flavius2011 Buna ziua, Penalitatile de intarziere trecute in factura de telefon unde trebuie trecute in momentul in care completez decl 300 si 394. Daca le cuprind in ... (vezi toată discuția)
E nevoie de factura pt penalitati din contract? adela05 adela05 Conform noului co fiscal, e necesar sa se emita facture pentru penalitati in baza unui contract sau este suficienta notificarea? (vezi toată discuția)