avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Invitatie pt clarifocarea gunoiului aruncat la ghena ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Invitatie pt clarifocarea gunoiului aruncat la ghena de bloc

Buna ziua,

In cursul zilei de azi sotul meu a primit o invitatie la politia locala "pentru clarificarea unei siruatii".
Deoarece am insistat sa nu semnez pana cand nu mi se spune motivul invitatiei domnul de la PL mi-a spus ca din cauza ca langa ghenele de gunoi, subterane, s-a depozitat un morman de gunoaie care probabil ca provin din curatarea unei pivnite si exista martori care au declarat ca ne-au vazut pe noi aruncadu-le.
Nu doar ca nu le-am aruncat, dar nici macar pivnita nu avem.
Cand le-am spus lucrul acesta au raspuns ca au cautat prin gunoaie si intre mormane au gasit o chitanta pe numele sotului.
Intradevar s-a aruncat ieri o cutie de robinet in care a fost un certificat de garantie care expirase dar eu personal l-am aruncat in ghena subterana in sacul menajer legat cu restul menajer pe care l-am scos, dar care a ajuns totusi la.suprafata, banuiesc ca "ajutat" de acea categorie de oameni care mereu cotrobaie prin gunoaie si desi ghenele sunt subterane scot sacii cu carlige.
As vrea sa va intreb ce este de facut in astfel de cazuri?
Maine sotul trebuie sa se prezite la sediul PL pentru a lamuri situatia si m-ar ajuta foarte mult daca as sti cum e cel mai bine de procedat; mai ales ca intradevar nu am aruncat nimic si mi s-a zis ca amenda ar fi de 5000 lei.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: orsolya , utilizator 15:50, 9 Octombrie 2019
Mergeti la dumnealor si vedeti ce spun.
Poate merge si insotit de un avocat...si, daca primeste amenda. aceasta se poate contesta.
Multumesc pentru raspuns, dar incerc sa aflu ce se poate face maine inainte sa se ajunga la amenda. Cum se poate dovedi ca nu noi am fost, cat este de "stabila" dovada aceea despre care vorbesc ei (certificatul gasit). Dupa cum au specificat si ei, au cautat prin gunoi si asa au gasit hartia, putea fi a oricui, poate fi demontata ca si dovada prin simplul fapt ca probabil a fost scoasa de oamenii strazii care cotrobaie?
Si daca pot cere sa mi se spuna cine e martorul? Singurul motiv pt care vreau sa aflu cine este, e pt ca as vrea sa fie invitat sa spuna de fata cu mine ca ne-a vazut aruncand gunoiul si sa se uite in ochii stiind ca nu avea cum sa vada lucrul asta.
Inspectorul primariei spunea ca exista posibilitatea ca martorul sa fie de fapt cel care a aruncat si sa dea vina pe noi dar ca avem nevoie de martori ca sa dovedim ca nu noi sm fost. Mi se pare ridicol kucrul acesta, adica e suficient sa zica cineva pt a incrimina, dar e nevoie de martor ca sa dovedesc ca nu e cum zice el?
Cred ca de acum o sa bat la usa a 2-3 vecini si ii iau de manuta de fiecare data cand scot gunoiul ca sa am martori sau nu stiu..... sincer e de rasul plansul cum le invart cei de ka primarie si PL ca sa scape cu mainile curate si sa umble altii sa le rezolve problemele

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutie depozitare gunoi Costica33 Costica33 Astept de citiva ani sa se gaseasca o solutie de depozitare a gunoaielor care nu se pot arunca pe ghena de gunoi, in afara blocului. In ghena este spatiu ... (vezi toată discuția)
Cine trebuie sa stranga crengile AsociatiaMihaiViteazuTV1 AsociatiaMihaiViteazuTV1 Buna ziua. Asociatia noastra inpreuna cu o alta impart aceleasi tomberoane pentru gunoi. Cei de la cealalta asociatie, avand un eveniment la una dintre ... (vezi toată discuția)
Gunoiul la bloc alina_25 alina_25 O cunostiinta are ghena de gunoi populata de caini agresivi ,desi a facut nenumarate telefoane si demersuri catre primarie de domicliu degeaba ... (vezi toată discuția)