avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... După divorț, am dat bunurile mele copiilor din prima ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

După divorț, am dat bunurile mele copiilor din prima căsătorie. Cum îmi protejez copilul din a doua căsătorie în privința bunurilor viitoare?

Buna ziua! Sunt intr-o relatie de 10 ani.Avem impreuna un copil de 8 ani. Eu mai am doi copii dintr-o alta casatorie.La acea data (cu 15 ani in urma)am renuntat la partea mea si le-am dat cu contract de vanzare/cumparare imobilul si celelalte bunuri (ei fiind majori). Acum vrem sa ne casatorim legitim si as dori sa stiu la ce riscuri expun cel din urma copil vizavis de ceilalti doi,in ce priveste starea bunurilor ,pe viitor. As dori sa stiu ce acte se pot face inainte sau dupa casatorie pentru a-l proteja pe viitor pentru a nu fi atacat in instantă ? Va multumesc anticipat !
Ultima modificare: Luni, 14 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 19:30, 14 Octombrie 2019
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimat utilizator,

Nu aveti cum sa protejati ultimul copil.
Intelegem ca vreti ca tot ceea ce construiti cu actuala sotie sa ramana acestui ultim copil.
Este legitim dar legea nu prevede dispozitive speciale de succesiune in astfel de cazuri.
Copiii din casatoria anterioara vor avea dreptul la rezerva legala in urma decesului dvs, daca dvs parasiti aceasta lume primul, Daca actuala sotie va deceda inaintea dvs, dvs deveniti mostenitorul dansei si astfel rezeva legala a primilor copiii va creste in mod aritmetic.
Singura solutie, la majoratul ultimului copil faceti o vanzare a tuturor bunurilor apartinand celor 2 soti in beneficiul copilului comun (in prealabil, incepeti de maine sa depuneti in contul propriu al copilului, lunar, o suma de bani, asa incat la majorat acesta sa dispuna de o suma relativ apropiata de sumele necesare tranzactiei/lor).
Atentie, pt a va proteja si a proteja si copilul contra diverselor cai de atac posibile, vanzarea va trebui facuta cu uzufruct viager si obligatie de intretinere (obligatie la care copiii anteriori nu trebuiesc asociati).
Multumesc.

-editare citat integral-
Ultima modificare: Duminică, 13 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca la primii copii le donati, atunci era deja o protectie, pentru ca prin testament speciticati ca primii copii si-au primit partea prin donatie iar tot ce ramane in continuare este a noului copil. Le-ati vandut si atunci nu se pune. Va trebui sa ii vindeti si viitorului copil proprietatile si sa va retineti drept de folosire si atunci e la fel pentru toti. In legislatia romana copilul nu poate fi dezmostemit si are dreptul la o cota din mostenire, dar si-o poate primi si prin donatie.
Ultima modificare: Luni, 14 Octombrie 2019
GermanAlex, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare legata de testament, mostenire, etc. alina240 alina240 Buna ziua Am urmatoarea intrebare. Sunt casatorita cu un cetatean strain (UE), casatoria a avut loc in tara respectiva. Impreuna avem un copil minor, ... (vezi toată discuția)
Intrebare miha2 miha2 Buna ziua , Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. Sunt casatorita si avem impreuna cu sotul 1 copil. Sotul are din prima casatorie 3 copii. De prima ... (vezi toată discuția)
Pt. ca e bine sa fie facute toate la timpul lor,am nevoie de sfaturi ! ContSters93741 ContSters93741 Buna dimineata,ziua,seara(in functie de ora la care cititi mesajul meu). Am nevoie de sfatul d-voastra in urm. situatie: Sunt casatorita legitim de 18 ... (vezi toată discuția)