avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecinii sunt de acord cu sediul social al firmei în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecinii sunt de acord cu sediul social al firmei în apartament, însă comitetul executiv al asociației refuză să semneze. Ce pot face?

Buna ziua,
am inaintat asociatiei de locatari solicitarea de a accepta deschiderea sediului social al unei firme in apartamentul mamei mele (in care, prin succesiune in urma decesului tatalui am si eu cota parte de 25%), Solicitarea a fost semnata de catre 4 vecini pe plan vertical si orizontal si insotita de o conventie semnata intre mine si aceeasi vecini si in care eu mentionez obiectul de activitate al societatii si faptul ca este doar sediu social, activitatea desfasurandu-se la terti.Insa comitetul executiv al asociatiei de locatari a refuzat aceasta solicitare pe motiv ca se poate modifica oricand CAEN-ul si pot face comert cu amanuntul in apartament perturband linistea publica. Lucuru ce nu se va intampla, dorind sa fac comert online, comenzile fiind transmise direct de la furnizorul meu catre clientul final.... Ce pot face mai departe, actionarea in instanta, fiind ultima varianta, intrucat e mult timp pierdut....unde pot transmite o plangere? macar sa ii fac sa se plimbe....
Ultima modificare: Marți, 15 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Roxana Cretu , utilizator 12:56, 15 Octombrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
din cate imi amintesc, aveti nevoie doar de acordul vecinilor nu si de acordul comitetului executiv. puteti introduce in cuprinsul conventiei ca va asumati sa nu schimbati obiectul de activitate. in plus, legea nu va permite sa faceti comert cu amanuntul la etajul unui bloc, nu veti obtine autorizatiile necesare, deci, nu vad de ce se s-ar opune comitetul.
Ultima modificare: Luni, 14 Octombrie 2019
Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine, Avocat
acest răspuns util
Chiar daca introduc asta intr-o declaratie, ei spun ca se poate sa insiste oamenii sa vina sa ridice comenzile direct de la sediu...au fost o multime de raspunsuri...date cumva doar ca sa imi inchida gura...concret nu au avut niciun motiv...am vorbit cu un avocat sa le fac o notificare prin care sa imi transmita in scris motivul clar al refuzului....dar oare ce as mai putea face sa conving niste oameni din actiunile carora nu denota altceva decat rea vointa....?
acest răspuns util
cat timp nu aveti nevoie de acordul lor puteti sa-i ignorati. daca intr-adevar exista o prevedere legala in sensul ca este necesar acordul lor, se poate formula o actiune civila avand ca obiect, obligatia de a face, respectiv, de a-si da acordul.
Multumesc pt raspuns...nevoie de acordul lor am....
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
1-Conventia se incheie intre asociatia de proprietari si persoana juridica care urmeaza sa desfasoare activitate in condominiu
2-pentru a indeparta eventuale suspiciuni,negociati incheierea conventiei cu asociatia de proprietari,conventie in cuprinsul careia urmeaza sa precizati neschimbarea obiectului de activitate al firmei

Alte discuții în legătură

Acordul locatarilor pentru sediu p.f.a. alina.livia alina.livia Buna ziua. Daca deschid un P.F.A. am nevoie de acordul locatarilor? Va multumesc. (vezi toată discuția)
S-a modificat legea societatilor comerciale? Andrei Popovici 20 Andrei Popovici 20 La inceputul anului era in discutie modificarea legii societatilor comerciale cu privire la faptul ca pentru infiintarea unei societati comerciale, SRL, ... (vezi toată discuția)
Aviz schimbarea destinației locuințelor. frasier frasier Aviz schimbarea destinației locuințelor. Comitetul executiv din cadrul asociației de proprietari este obligat să acorde acest aviz scris (prevăzut la art ... (vezi toată discuția)