Mama, E, s-a recăsătorit în 1995 cu M. Ea avea proprietate pe numele ei la acel moment. În 2005 E. a văndut proprietatea și a cumpărat teren în altă localitate cu banii proveniți din vânzare proprietate personală, lucru specificat și în contractul de v-c al terenului. Cu restul de bani a început construcție. În 2006 am luat credit ipotecar în valoare de 60 000 euro, cu care am reușit terminare construcție în 2007.
În acest moment proprietari pe imobil sunt mama, E. și soțul ei, M., care are un fiu dintr-o căsătorie anterioară și cu care nu păstrează deloc legătura.
M. are o stare de sănătate șubredă, mama la fel, ambii sunt trecuți de 65 ani și ne gândim care ar fi modul cel mai ușor de a intra eu în posesia proprietății, bineînțeles cu drept de uzufruct pentru ei, plus întreținere din partea mea. Precizez că în cazul unui contract de v-c, mi-ar fi imposibil să plătesc prețul real al proprietății, poate doar un avans iar apoi rate.
Mulțumesc.
raluk0207
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Incheiati un contract de intretinere cu uzufruct viager.
Dvs le asigurati ingrijire, iar in schimb, la decesul ambilor, deveniti proprietarul imobilului.
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
aiulianctin a scris:
Vă mulțumesc pentru răspuns.
În acest fel, fiul lui M. nu mai poate cere moștenire?
Nu, pentru că acel contract de întreținere este translativ de proprietate. Astfel, la data decesului, imobilul nu va mai exista in patrimoniul defunctului.
aiulianctin
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Încă o întrebare aș avea, vă rog. După ce mă voi căsători, voi asigura întreținere în continuare. Imobilul, după decesul mamei și al soțului ei, o să fie considerat bun comun ori doar al meu?
Mulțumesc.