avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Notificare privind depunerea declaratiei de venit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Notificare privind depunerea declaratiei de venit

Buna ziua, am primit o astfel de notificare de la ANAF acum aproximativ o saptamana, si nemaiavand de-a face cu fiscul, nu stiu cum sa abordez problema.

Notificarea suna cam asa:
Prin prezenta, va aducem la cunostinta ca, potrivit evidentelor noastre, in cursul anului 2008, ati realizat venituri din ACTIVITATI INDEPENDENTE si, in conformitate cu prevederile art.(...), aveti obligatia depunerii declaratiei privind veniturile realizate (formular 200).

(...) Pentru informatii suplimentare in legatura cu aceasta notificare, persoana care poate fi contactata este dna/dl. inspector de serviciu, la nr de telefon (..)

Mentionez ca desi a ajuns in urma cu o saptamana, notificarea e datata 05/06/2009


La sfarsitul anului trecut am retras o suma de bani dintr-un cont pe care-l aveam la o casa de pariuri online, prin transfer bancar, intr-un cont bancar din Romania.
La momentul respectiv m-am interesat de felul in care se impoziteaza astfel de venituri si am aflat ca nu se impoziteaza sumele mai mici de 600 lei/zi, iar suma respectiva fiind castigata pe parcursul a mai bine de un an, nu se pune problema sa fi castigat in medie peste 600 lei/zi.

Ca fapt divers, acum 3 saptamani am cerut de la banca un extras de cont cu toata activitatea, asa ca nu stiu daca e o coincidenta faptul ca peste ~1 saptamana am primit notificarea, dar din cate stiu banca de regula pastreaza confidentialitatea.

Orice sfat e binevenit, se pare ca va trebui sa merg si sa depun declaratia, si vreau sa fiu cat mai in tema, nu stiu cum se va pune problema, daca va trebui sa dau detalii despre provenienta banilor, va trebui sa platesc amenda pentru nedepunerea declaratiei la timp, va trebui sa demonstrez ca nu i-am castigat intr-o singura zi, sau mai stiu eu ce.
Thanks in advance.
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 18:33, 3 Decembrie 2009
Veniturile neimpozabile cu o valoare egala cu salariul minim pe economie nu se impoziteaza. Veniturile rezultate din jocuri de noroc sunt impozabile si trebuie declarate. Vezi art.79 si urm. din Codul fiscal.
Sunt de acord ca sunt impozabile, cu conditia ca ele sa depaseasca 600 lei/zi.

Mai departe, textul e foarte interpretabil in opinia mea. Eram curios sa stiu daca sunt obligat sa le demonstrez eu lor ca am castigat sub 600lei/zi sau sunt obligati sa imi demonstreze ei mie ca am castigat peste 600lei/zi.
Spre exemplu chiar daca as vrea sa le arat cat am castigat in 2008, casa de pariuri mai are doar o evidenta lunara, nicidecum zilnica a castigurilor.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Decembrie 2009
kanai, utilizator
Veniturile din jocuri de noroc se impun, prin retinerea la sursa, cu o cota de 20% aplicata asupra venitului net care nu depaseste cuantumul de 10.000 lei si cu o cota de 25% aplicata asupra venitului net care depaseste cuantumul de 10.000 lei inclusiv. Venitul net se calculeaza la nivelul castigurilor realizate intr-o zi de la acelasi organizator sau platitor. Art.77 al.(2) CF
guvernator mg a scris:

Veniturile din jocuri de noroc se impun, prin retinerea la sursa, cu o cota de 20% aplicata asupra venitului net care nu depaseste cuantumul de 10.000 lei si cu o cota de 25% aplicata asupra venitului net care depaseste cuantumul de 10.000 lei inclusiv. Venitul net se calculeaza la nivelul castigurilor realizate intr-o zi de la acelasi organizator sau platitor. Art.77 al.(2) CF


Exista un articol separat pentru veniturile provenite din jocuri de noroc online.

[ link extern ] /
M-am alarmat inutil, mi-au spus ca e vorba de un alt venit, de care am si uitat.

Alte discuții în legătură

Impozit pe câștigurile din pariuri sportive online horatyus horatyus Bună ziua, Sunt nou pe acest forum și nu știu dacă acest subiect a mai fost discutat sau nu și prin urmare am să rog pe cineva să îmi ... (vezi toată discuția)
Impozit venit din malta mihayyy mihayyy buna ziua , ma numesc mihai si sunt dependent :) , joc poker online pe un pokerroom cu sediu in Malta si care cica [i]\\\'online poker room under a ... (vezi toată discuția)
Esti obligat sa platesti impozit pe poker online pokermania pokermania As dorii sa stiu daca sunt obligat sa platesc vreun impozit pe castigurile realizate din poker online (pe internet). Tin sa mentionez ca toate camerele de ... (vezi toată discuția)