avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara

Buna ziua, Eu si sotul traim si Londra si am fost casatoriti 5 ani. In urma casatoriei a rezultat un baiat de 4 ani care locuieste cu mine de 2 luni de cand m am separat de sot. Motivul plecarii mele a fost faptul ca juca toti banii la aparate(75000£ In ultimii 4 ani) si abuzurile zilnice. Ma intereseaza cat m ar costa divortul in Romania si care ar fi pensia pe care minorul o va primi In conditiile In cate tatal lui este angajat si castiga 50000£ anual. Mai are un baiat de 7 ani In Romania pt care plateste o pensie de 300£ lunar. Multumesc
Pensia ar putea fi în procent de până la maxim 16,66% din venitul lunar NET.

Depinde cât are venitul NET lunar, dar având în vedere că are doi copii, instanța nu va acorda mai mult de 16.66% de copil..

Pentru doi copii procentul maxim este de 33%, împărțit la doi copii, și împărțit la 2, rezultă un MAXIM de 16.66% de copil.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Octombrie 2019
Dapix, utilizator
la notariat at fi cel mai ieftin,
Divort fara minori este in jur de 900 lei, cu minori dublu.
Depinde de oras, zona si etc...
Pensia alimentara se va plati in cuantum de pana la 25 % din salariul lui net realizat legal.
Daca are 2 copii, se lua in calcul si acest lucru.


daca mergeti pe Solutia instantei, se va ocupa in avocet de asta, cu procedura si procesul in sine.
Dacă aveți domiciliul în Anglia nu puteți divorța la notariat în România, puteți opta însă pt varianta unui divorț de comun acord în tară, la instanță!
Procentul pensiei va fi de aprox 16% din venituri!
Mai multe informații despre acest subiect găsiți pe pagina mea oficială de facebook:

[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 23 Octombrie 2019
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suma pensiei alimentare se poate modifica? Zaraki Zaraki Fostul sot s-a recasatorit si va avea un copil cu actuala sotie, deci un alt minor in intretinere. El sustile ca din punct de vedere legal, pensia alimentara ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - pensie de intretinere Dana I Dana I Am un baiat din prima casatorie,iar tatal lui ii plateste pensie de 150 lei din 2010,conform minimului pe economie de atunci.As vrea sa il dau in judecata pt ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara Silvia Silvia Silvia Silvia Buna ziua. Am o intrebare eu si sotul divortam si avem o fetita. Cat o sa ii fie pensia la fetita mea avand in vedere ca el mai are o fetita la care ii ... (vezi toată discuția)