avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda in lipsa identificarii
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda in lipsa identificarii

Buna ziua

Am primit amenda de la Politia Locala, la domiciliu. Pe scurt am fost oprit de un echipaj al acesteia, dupa o discutie de maxim un minut cu agentul local am plecat mai departe, fara sa ii dau actele, stiind ca neaoprirea si nerespectarea indicatiilor politiei locale nu se pedepsesc cu suspendarea permisului, ca in cazul unui echipaj de la Politia Romana. Problema e un felul urmator: masina este pe tatal meu, eu nu le-am dat niciun act, spus nume etc De unde pana unde imi dau ei amenda (la legea 61 pentru refuzi legitimare) mie, in lipsa unei dovezi clare ca eu am fost la volan? Pot formula contestatie?
Cel mai recent răspuns: mariustz , utilizator 15:42, 26 Octombrie 2019
Politia locala va poate oprii dacă sunteți pe interzis sau staționat/oprit unde nu este permis.

Se poate face contestație însă nu vad șanse prea mari de câștig dat fiind ca ati refuzat legitimarea lucru care era obligatoriu, caz în care puteau folosi inclusiv forța.

Datele le pot obține cu ajutorul politiei romane. Atâta timp cât fapta s-a petrecut nu exista motiv de nulitate pv.
Eu nu inteleg cum au dedus ca eu am fost la volan? Atata timp cat nu le-am prezentat niciun document, plecand imediat. Mai era si intuneric pe acea strada. Ca au vazut ca sunt fiul lui x care are masina pe numele lui, nu mi se pare o metoda corecta. Putea sa fie oricine la volan
Dacă va cunoșteau au putut face identificarea foarte ușor. Probabil au ales asta în loc sa va ducă cu forța la secție, după cum am zis și mai sus, dacă asta nu vi se pare corecta poate dacă va dădeau jos și va încătușau era corect...? Depinde cum vede fiecare situația.

Putea fi oricine la volan nu e o scuza pentru ca el ca agent a văzut cine e și judecătorul o sa tina cont de asta, mai ales ca mulți neaga fapte pe care le-au făcut ca să scape amenzi.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Octombrie 2019
mariustz, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi-a fost reținut permisul de conducere deși mașina era staționată. Îmi puteți explica de ce? Stfansky Stfansky In timp ce eram oprit pe loc stăteam in masina cu un prieten si cu soția mea un echipaj de poliție a oprim langa masina cerundune sa ne legitimat neam ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu - suspendare permis de conducere GabrielP90 GabrielP90 Buna ziua, Saptamana trecuta ma aflam cu masina in parcarea unui magazin, motorul oprit, cheile in buzunar cand a oprit un echipaj de politie in spatele ... (vezi toată discuția)
Am fost dus la secție și molestat fizic și psihic pentru că nu am prezentat actele mașinii și nu m-am legitimat. ce pot face? vă rog să mă îndrumați ppdari ppdari Aseara circulam cu masina si am trecut pe langa politie. Am parcat peste 50 de metri unde aveam treaba si au venit la mine sa imi ceara actele masinii si sa ma ... (vezi toată discuția)