avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Închiriere cabană pe OLX: cum mă asigur că nu voi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Închiriere cabană pe OLX: cum mă asigur că nu voi fi păcălit?

Doresc sa inchirez pe o durata de 4 nopti o cabana gasita pe Olx. Urmeaza sa inchei un contract de inchiriere cu proprietarul dar imi este frica sa nu fie fals si sa fure banii platiti pentru avans la incheierea contractului. Cum ar trebui sa procedez?
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Octombrie 2019
ema.cirpaci, utilizator
Cel mai recent răspuns: iordantonio , utilizator 14:40, 28 Octombrie 2019
Variantele ar fi sa mergeți la fața locului sa vedeti imobilul,actele proprietarului,actele de identitate ale acestuia sau sa căutați pe site-urile internaționale specializate în acest gen de activități,site-uri care prezintă și garanții privind corectitudinea informațiilor.. Un site unde sa vand diverse de la lenjerie intimă la mașini shi nu prea prezintă garanții.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Octombrie 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa va trimita locatia, poza dupa CI color tinuta in mână si de rezolutie mare (se falsifica greu) si poze din interior. Pe google maps exista sansa sa gasiti poze, la primaria locala puteti verifica daca chiar exista locatia, respectivul e proprietar, o inchiriaza si din pozele de interior (cat mai multe si care sa contina si fereastra cu priveliste) va dati seama daca chiar aia este casa. La primaria locala puteti intreba mai multe, chiar si daca nu au telefonul respectivului. Unele numere de telefon pot avea asociate proprietarii - google it. In localitatea respectiva plimbandu-va pe google maps gasiti pe altii care inchiriaza de la care puteti lua referinte.
Ultima modificare: Duminică, 27 Octombrie 2019
GermanAlex, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca si alte inselatoriile prin telefone pe cartela, ca metoda accidentul sau alte cereri de a trimite bani in contul escrocilor, a aparut si cea cu avansuri ptr. cazari false si rezervari fictive mai ales in preajma sarbatorilor. Indicii de frauda ar fi: o vechime mica pe sait a userului, ce alte anunturi mai are, daca pozele sunt de diferite marimi, multe si din locatii diverse, daca ofera cazare ptr grup numeros, ca avansul sa fie mare. Un real proprietar nu v-ar insela, ci doar un tepar care ar publica un anunt fals cu poze furate de la alte anunturi, chiar punand poza de buletin al unui pretins proprietar, ptr a incasa avansul prin inselaciune. Daca aveti suspiciuni, mai cereti alte poze cu aceeasi locatie, sau cel mai bine faceti o plimbare la fata locului si dati avans cu contract sau chitanta.
~ Conținut șters la cerere ~
Si la Booking a fost de curand un caz la TV cu un cuplu englez care a inchiriat o vila in Spania care nu exista, pe o suma serioasa. Au fost insa despagubiti.

Alte discuții în legătură

Avans cazare Jokers22 Jokers22 Buna ziua!Am si eu o nelamurire, am sunat la o vila pentru la vara, o perioada de 5 nopti. Doamna respectiva mi a cerut avans pe un iban al firmei, pentru ... (vezi toată discuția)
Rezervare booking anulată de proprietar anadumitru1 anadumitru1 Buna ziua, In data de 24 aprilie 2018 am facut pe booking.com rezervare la un apartament pentru perioada 01-03.06.2018. Am achitat avansul pentru o noapte ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, cum se procedeaza in a crea o petitie in care se ... RmAju RmAju Buna ziua, Cum se procedeaza in a creea o petitie in care se precizeaza ca proprietarul unui apartament inchiriaza in regim hotelier fara aprobarea ... (vezi toată discuția)