avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 982 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Inchidere firma cu datorii ajutor
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Inchidere firma cu datorii ajutor

Buna ziua ,daca firma X (SRL)are o datorie de 7000lei la o persoana in urma unui proces ,(pentru ca nu si-a indeplinit obligatiile contractuale) Poate X inchide firma fara a plati? Datoria se transfera pe persoana fizica? Este mai ok cesiunea firmei catre o alta persoana?Am vazut foarte multe anunturi de genul acesta cu ,,preiau firma cu datorii''Sau ce solutie recomnadati , firma nu poate platii datoria. AJUTOR VA ROG
Ultima modificare: Luni, 28 Octombrie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 07:50, 28 Octombrie 2019
firma poate e in incapacitate acum, dar mai tarziu se poate redresa. sapte mii de lei nu e o suma extraordinara pentru un SRL, oricat de mic ar fi.
o firma cu datorii se inchide prin procedura falimentului, datoriile se transfera de regula catre persoanele fizice care au detinut firma si chiar catre administrator daca se constata ca a fost vorba de gestiune frauduloasa, etc.
daca va imaginati ca cel care va va prelua firma cu datorii o va face in mod gratuit, va inselati. dati un telefon si va veti lamuri.
Și dacă o Preaia gratuit cu datoriile astea ?atunci s-ar putea cesiona și sa scap de datorie ?fara sa ma afecteze într-un fel ?

Adrian Dimitriu a scris:

firma poate e in incapacitate acum, dar mai tarziu se poate redresa. sapte mii de lei nu e o suma extraordinara pentru un SRL, oricat de mic ar fi.
o firma cu datorii se inchide prin procedura falimentului, datoriile se transfera de regula catre persoanele fizice care au detinut firma si chiar catre administrator daca se constata ca a fost vorba de gestiune frauduloasa, etc.
daca va imaginati ca cel care va va prelua firma cu datorii o va face in mod gratuit, va inselati. dati un telefon si va veti lamuri.

contractul e legea partilor. daca acesta stipuleaza ca firma se preia cu toate activele si pasivele, fara nici o contravaloare, atunci asa va fi.
ar fi bine sa consultati un avocat in cursul negocierilor de preluare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa vand firma cu datorii de 1 miliard si marfa in stoc de 3 miliarde.pot avea probleme? dimavirgil dimavirgil Vreau sa vand firma cu datorii de 1 miliard si marfa in stoc de 3 miliarde.Pot avea probleme? Ce acte trebuie sa intocmesc cu potentialul cumparator? Eu am ... (vezi toată discuția)
Vanzare s.r.l. cu datorii marius d marius d sunt asociat unic si administrator unic al srl-ului care are datorii la stat -tva, cas, etc 1. pot sa vand srl-ul la persoana fizica ?( cesiune toate partile ... (vezi toată discuția)
Preluare firma simion nicoleta simion nicoleta buna ziua as vrea sa preiau o firma de la cineva care pleaca din tara firma are ceva datori la stat si la furnizori intrbarea mea este daca preiau aceasta ... (vezi toată discuția)