avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare fara acordul unui copil?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare fara acordul unui copil?

Buna ziua.s-a facut o succesiune la 7 dupa decesul socrului(soacra traieste are 86 ani si nu avut niciodata putere decizionala).Urmasii sunt 4 frati. Dupa deces soacra a fost luata de unul din baieti,un altul ,am luato anual pe o perioada de cateva luni,ceilalti 2 neimplicandu-se(unul plecat din tara,iar cel mai mare dezinteresat de situatia parintilor).NU S-A PUS PROBLEMA VANZARII CASEI,dar dupa succesiune,doi dintre frati(al treilea fiind neutru),in lipsa celui de al patrulea,respectiv sotul meu care a lipsit o perioada scurta,au hotarat sa vanda casa parinteasca.Sotul meu nefiind de acord au trecut la amenintari.Intrebare-este posibila vanzarea fara acordul unuia? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 10:24, 28 Octombrie 2019
Buna ziua,
Nu se poate dar sotul sa mearga la notar sa dea o declaratie de acceptare a mostenirii, sa nu fie exclus/sarit la vanzare.
Dar atentie, daca accepta mostenirea accepta si eventualele datorii ale socrului, daca exista...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Câtă vreme sunteți în indiviziune, nu. Înțeleg că succesiunea s-a făcut deja. Dar frații pot face partaj, prin bună învoială sau în instanță.
Ultima modificare: Luni, 28 Octombrie 2019
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune carlaparagina carlaparagina Recent socrul meu a decedat iar sotul meu este unicul fiu. Socrii mei au fost divortati iar soacra mea traieste, la divort nu au facut partaj pentru ... (vezi toată discuția)
Nelamurire succesiune dan_mihutiu dan_mihutiu Socrul meu a decedat in anul 1998. Soacra mea, care traieste inca, avea dintr-o casnicie anterioara doua fete, fete neinfiate de socrul meu. Si socrul meu a ... (vezi toată discuția)
Ce ma sfatuiti? mamma mamma in iulie se intoarce cumnata mea din italia si vor sa dezbata mostenirea pt socrul meu care e decedat din 1993.eu si copilul meu ca mostenitori ai sotului ... (vezi toată discuția)