avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită incuviintarea executarii silite?!
Discuție deschisă în Executare silită

incuviintarea executarii silite?!

Buna ziua! Ce se intampla in situatia in care executorul judecatoresc a inceput executarea silita inainte de modificarea prevederilor art 373 indice 1 ( prin care executorul jud este obligat sa solicite instantei de fond incuviintarea pt a incepe executarea silita) adica inainte de 01.03.2009, iar executrea silita inca se desfasoara?
in situatia de fata, se considera ca executorul a procedat corect si nu mai necesita o incuviintare din partea instantei de fond asa cum cer prevederile art 373 indice 1 modificate?
sau executorul judecatoresc este obligat sa ceara de indata incuviintarea executarii la instanta de fond?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:38, 5 Decembrie 2009
Buna ziua !
Prin Decizia 458 din 31 martie 2009, Curtea Constitutionala, intrunita in sedinta publica la data de 26 martie, a decis ca prevederile Codului de Procedura Civila privind inceperea executarii silite fara acordul instantei sunt neconstitutionale.
Decizia Curtii Constitutionale este definitiva si urmeaza a fi pusa in aplicare de indata – astfel, executarea silita urmand a se efectua doar cu acordul instantei.
Cu stima !
Ultima modificare: Miercuri, 2 Decembrie 2009
Marius Zaharia, Avocat
Modificarea codului de procedra civila a fost prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 42/2009, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 324, din 15 mai 2009,si modifica articolul 3731 din Codul de procedura civila.
Executarea silita este perfect legal ... deoarece a incdeput inainte de pronuntarea Deciziei Curtii Constitutionale si inainte de modificarea Codului de procedura civila ... De la data publicării, deciziile sunt general obligatorii şi au putere numai pentru viitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent! camy20 camy20 Sa ma ajute cineva!de cand intra in vigoare legea despre executarea silita,doar cu acordul instantei? ok.....care inseamna ce?ca la ora actuala 1 iunie ... (vezi toată discuția)
Executare silita ada92 ada92 Dosarul de executare silita este din martie 2008. la prima executare creditorul nu a fost indestulat. Urmeaza executarea unui alt imobil . Intrebare: A doua ... (vezi toată discuția)