avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament înainte de căsătorie, ignorat la partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament înainte de căsătorie, ignorat la partaj

Am achiziționat un apartament, prin credit bancar, înainte de căsătorie, în 1998. Contractul de vânzare cumpărare a fost doar pe numele meu. Viitorul soț figura ca persoana coplatitoare, împreună cu tatăl meu,pe contractul de credit. În 1999 ne am căsătorit. În 2001,mama mea plătește întregul credit, cu mențiunea pe chitanță a numelui ei, pentru mine exclusiv, nu și pentru soț. În 2008 vând apartamentul, iar banii rezultați sunt folosiți, 6 zile mai târziu, la achiziționarea altui imobil, cu valoare mai mare. În urma partajului, se stabilește ca noul bun achiziționat, pe numele amândurora, se împarte în cote de 1/2.intrebarea mea este: nu ar fi trebuit considerată suma provenită din vânzarea apartamentului ca fiind exclusiv a mea, și doar restul sa fi fost împărțit în cote egale? Va mulțumesc pentru răspunsuri, orice sugestie ma ajuta mult pentru apel.
Ultima modificare: Marți, 12 Noiembrie 2019
Ecaterinad, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ecaterinad , utilizator 10:32, 14 Noiembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Aveti dreptate. La partaj trebuia avut in vedere si acest aspect, daca l-ati expus si probat. Intr-adevar, exista prezumtia de contributie egala a sotilor la dobandirea bunurilor in timpul casatorie, dar se poate face dovada contrara, in sensul ca unul dintre soti a contribuit cu o suma mai mare pentru achizitionarea unui bun.
Ultima modificare: Marți, 12 Noiembrie 2019
Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine, Avocat
Trebuie sa așteptați hotărârea instanței și în funcție de aceasta sa formulati apel.
Da, știu asta. Însă sunt total bulversata de opiniile contradictorii. Conform unora, banii rezultați din vânzarea apartamentului personal au întrat în coșul comun, deci nu mai pot avea pretenții. Conform altora, aceștia ar trebui sa îmi revină mie exclusiv și scăzut din valoarea celui de al doilea imobil, partajat.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Trebuie sa așteptați hotărârea instanței și în funcție de aceasta sa formulati apel.

Nu au nici o relevanță opiniile unora sau altora emise fără a cunoaște dosarul dvs,motivele reținute de instanta în pronunțarea hotărârii etc.
În urma partajului, se stabilește ca noul bun achiziționat, pe numele amândurora, se împarte în cote de 1/2.intrebarea mea este: nu ar fi trebuit considerată suma provenită din vânzarea apartamentului ca fiind exclusiv a mea, și doar restul sa fi fost împărțit în cote egale?

Conteaza ce ati cerut, cum ati argumentat si cum ati probat.
Bunul se prezuma ca e achizitionat prin contributie egala.. daca nu cereti dvs o cota mai mare si sa probati ca ati contribuit mai mult si sa probati ca bunul propriu a fost vandut si cu suma obtinuta a fost achitat mare paret din bunul comun.. va treziti cu o astfel de hotarare asa cum aveti deja.
Nu ati avut avocat ?

Alte discuții în legătură

Partaj ContSters94817 ContSters94817 Ma intereseaza cum se face partajul bunurilor in cazul unei familii dupa o casatorie de 6 ani si cu un copil minor ( 5 ani ).Bunurile comune sunt un ... (vezi toată discuția)
Buna seara! daca in timpul casatoriei,unul dintre parteneri incaseaza ... FilipRoxana FilipRoxana Buna seara! Daca in timpul casatoriei,unul dintre parteneri incaseaza o suma de bani (iesire la pensie) si cu aceasta se achizitioneaza un imobil,celalalt ... (vezi toată discuția)
Bunuri comune fara contributie la achizitionare ana500 ana500 Buna ziua. Ma puteti lamuri daca .... in situatia achizitionarii unui bun imobil (costul casei fiind achitat integral de sot) este obligatoriu sa ma ... (vezi toată discuția)