avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vânzare-cumpărare cu clauze nerespectate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vânzare-cumpărare cu clauze nerespectate de vânzător: mai am de plătit 10.000 de euro, dar nu vreau să-i dau pentru că trebuie să fac lucrările neexecutate. Ce se întâmplă în acest caz?

Buna seara! Am cumparat o casa cu clauze de fi finisata interior exterior si bransata la utilitati pana la sfarsitul termenului de 25 noiembrie 2019, iar eu sa i dau restul de bani(10000€). Obligatiile vanzatorului nu s au respectat. Mentionez ca eu am contract de vanzare cumparare nu antecontract. Ce se intampla in acest caz? Eu nu vreau sa i mai dau restul de bani, deoarece trebuie sa fac lucrarile care el nu le a facut. I am facut notificare prin executor judecatoresc, dar ..nimic.. La expirarea contractului voi face un proces verbal de neexecutare a lucrarilor si ma voi prezenta cu el la notariat. Intrebarea este, ma poate obliga sa i dau restul de bani?
Ultima modificare: Duminică, 17 Noiembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:26, 27 Noiembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu imi dau seama exact cum arata clauzele contractuale, dar in principiu daca va face proces de recuperare a sumei de bani veti invoca si proba faptul ca nu si-a indeplinit obligatiile si probabil nu ii va da castig de cauza.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din punctul meu de vedere nu trebuie să-i dați nimic până nu-și îndepliniește obligațiile!
Ați încheiet un contract sinalagmatic (cu drepturi și obligații reciproce și interdependente între părți) deci în ipoteza unui litigiu veți punea invoca excepția de neexecutare a contractului!
Mai simplu spus, dacă cealaltă parte nu și-a îndeplinit obligațiile, nu vă poate obliga să vi le îndepliniți dvs!
Multumesc pentru raspuns, dar ma intreb daca acest contractpoate ramane asa, sau doar o instanta de judecata il poate incheia( adica sunt stipulati ca trebuie sa i mai dau cei 10000€). Mentionez ca am fost la un avocat si mi a zis ca sa nu l dau eu in judecata, sa astept sa ma dea el daca vrea, pt ca acest contract este unul autentic in care el nu si a respectat obligatiile.
Totuși aveți interesul ca imobilul să fie finisat, branșat la utilități, eu aș formula în locul dvs o cerere fondată pe art 1527 Cod Civil!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc! El zice ca si a indeplinit atributiile. Dupa data de 25 in care se termina acest termen , vreau sa continui eu lucrarile pt ca nu pot sa mai stau cu chirie, deci daca am dovezi, notificari si proces verbal de neindeplinire, sper ca pot demara eu lucrarile si el banuiesc ca nu are nici un drept de a mi mai cere diferenta de bani. Multumesc!

Alte discuții în legătură

Dreptul la utilitati Cristi_Csibi Cristi_Csibi Buna ziua, Scriu acest mesaj deoarece nu stiu ce sa mai fac pentru a solutiona o autorizare de catre consiliul Judetean Tg-Mures pentru bransarea la reteaua ... (vezi toată discuția)
Datorii la utilitati fost proprietar teren ContSters236781 ContSters236781 Am o mare problema, din cauza neglijentei mele, avocatului si notarului. Acum 2 saptamani am incheiat un CV cu o persoana pentru un teren plus cladire veche pe ... (vezi toată discuția)
Refacturare bransare utilitati catre cumparator dana_iulia dana_iulia Buna ziua, De curand am cumparat un apartament nou intr-un ansamblu rezidential din Brasov, prin programul prima casa. Asa cum prevede legea, la intocmirea ... (vezi toată discuția)