avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca in sarbatori legale si acordarea sporului la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca in sarbatori legale si acordarea sporului la salariu

Buna ziua,

Avem urmatoarea situatie cu unii angajati:

Au cel putin un week-end pe luna in care lucreaza si sambata si duminica conform program si aceste zile pica in sarbatoari legala.
In aceasta situatie dorim sa platim orele astfel prestate cu un spor de 100% si sa le acordam 2 zile libere consecutive in urmatoarea saptamana.

E bine daca procedam asa?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Oana.Musceleanu , utilizator 12:13, 20 Noiembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru munca desfasurata in zilele de sarbatoare legala, salariatul beneficiaza:
- compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile. In ziua respectiva in care i se va compensa ziua de munca dintr-o zi de sarbatoare legala, nu i se va acorda salariul.

sau

- in cazul in care, din motive justificate, nu se acorda zile libere, salariatii beneficiaza, pentru munca prestata in zilele de sarbatoare legala, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.

In speta, este bine cum doriti sa procedati.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare dupa munca prestata in zilele de repaus CCA701 CCA701 Lucrez in ziua de 30 noiembrie 2019 care e si sarbatoare legala si e si zi de weekend.Asemenea lucrez pe 1 decembrie 2019 care e sarbatoare legala si ziua de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in acest an zilele 6 si 7 ianuarie sunt sarbatori ... patriKata patriKata Buna ziua! In acest an zilele 6 si 7 ianuarie sunt sarbatori legale si care cad si in zilele de sambata si duminica, la noi se lucreaza in ture deci lucram. ... (vezi toată discuția)