avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ce pedeapsa se poate obține la ART 336
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ce pedeapsa se poate obține la ART 336

Care este pedeapsa minima si maxima la Articolul 336 ,atunci cand alcoolemia este 2,96 in sânge ,si s-a lovit si un autoturism ,fara victime !Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Partenie Viorel , utilizator 09:01, 27 Noiembrie 2019
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere de catre o persoana care, la momentul prelevarii mostrelor biologice, are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani sau cu amenda. ||Sintagma „la momentul prelevării mostrele biologice” din cuprinsul dispozițiilor art.336 alin.(1) din Codul penal este neconstituţională.

(2) Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza si persoana, aflata sub influenta unor substante psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere.

(3) Daca persoana aflata in una dintre situatiile prevazute in alin. (1) si alin. (2) efectueaza transport public de persoane, transport de substante sau produse periculoase ori se afla in procesul de instruire practica a unor persoane pentru obtinerea permisului de conducere sau in timpul desfasurarii probelor practice ale examenului pentru obtinerea permisului de conducere, pedeapsa este inchisoarea de la 2 la 7 ani.

La acestea se adauga si costul reparatiei autovehiculului avariat
Ultima modificare: Luni, 25 Noiembrie 2019
Ionut.ion, utilizator
Multumesc !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani sau cu amenda penala.
Alcoolemia este foarte mare si a fost implicat si intr-un accident.
Se poate astepta la o pedeapsa constand in inchisoare cu suspendarea executarii sub supraveghere si complementara sa nu conduca in perioada de supraveghere.
Sa isi asigure apararea.
Multumesc !Cu respect !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curiozitate consecințe consum marijuana la volan Mihai28476w6 Mihai28476w6 Ce consecinte sunt daca esti oprit de poliție si ai consumat marijuana (oprit la volan ) multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Alcoolemie taranuiliseidaniel taranuiliseidaniel ce consecinte trebuie sa suport la o alcoolemie de 2,2 fara accident sau victime#-o#-o#-o (vezi toată discuția)
Recuperare permis de conducere cleopatra2011 cleopatra2011 Buna ziua! In data de 25,02,2014, unei persoane in varsta de 61 de ani i-a fost retinut permisul de conducere, pt alcoolemie 0,8 etilotest si 2,0, respectiv ... (vezi toată discuția)