avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... tranfer contributii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

tranfer contributii

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu transferul de contributii de la angajator la angajat. Nu toti angajatorii au facut acte aditionale prin care sa se modifice salariul brut, unii au apelat la un sistem de prime / bonusare astfel incat salariul net al angajatului sa nu fi e afectat. Este legal asa o practica? Daca da sau nu in baza a carei legi?
Angajatii care beneficiaza de acest sistem de prima pierd de exemplu la o marire de salar colectiva. Exemplu: se mareste salariul la toata lumea cu 5% si se aplica pe salariul brut vechi cel din contractul de munca, apoi se aplica toate taxele.

Astept raspunsul Dvs.

Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Noiembrie 2019
AdrianC1985, utilizator
Cel mai recent răspuns: AdrianC1985 , utilizator 14:06, 6 Decembrie 2019
Buna ziua

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Crestere cu 20% brut dupa noua lege luminita29 luminita29 Buna ziua, Am nevoie de cateva sfaturi.Administratorii doresc in legatura cu modificarile survenite de la 1 ianuarie 2018, sa se faca decizii catre fiecare ... (vezi toată discuția)
Legislație muncă Katalin13 Katalin13 Dacă conform noilor reglementari in legislația muncii actele adiționale trebuiau semnate până la 31 decembrie 2017 și eu nu am semnat nici până la ... (vezi toată discuția)
Dacă acuma am 1930 salariu mai îmi creste de la 1 ianuarie Chirovan Daniel Chirovan Daniel Dacă se mărește de la 1 ianuarie dacă acum salari de baza este de 1930atit îl am acum (vezi toată discuția)