avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Este legal ca firma care calculeaza consumul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Este legal ca firma care calculeaza consumul repartitoarelor de caldura sa oblige proprietarii unui bloc sa schimbe aparatele?

In bloc, jumate dintre proprietari au schimbat repartitoarele de caldura cu aparate noi. Decizia a fost a fostului administrator, care a solicitat firmei acest lucru, fara sa fie luata o decizie intr-o adunare generala. Asa ca jumate dintre proprietari au ramas cu contoarele vechi, toate in stare de functionare. Firma obliga acum proprietarii care au aparate vechi sa le inlocuiasca, altfel ii pun la consum pausal. Este legal? Nu pot face calcul caldurii pe apartament, chiar daca sunt contoare de generatii diferite? Cum se poate rezolva problema aceasta?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Decembrie 2019
boholt, utilizator
Cel mai recent răspuns: boholt , utilizator 21:27, 4 Decembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari cu limita de competenta de executie dispozitii in vigoare,hotarari ale adunarii generale,decizii ale presedintelui si ale comitetului executiv
Administartorul de imobil nu detine competenta sa dispuna de la sine putere inlocuire aparate de contorizat individuale
Pentru firmele care asigura calcularea consumului individual este mult mai simplu de realizat obligatiile fiscale individuale pe baza indexilor preluati in sistem radio
In aceste conditii, cei care au ramas cu aparate vechi sunt obligati sa plateasca caldura la pausal? Firma care citeste si trimite costurile poate face calcule separat pt cei care au aparate noi si pt cei care au aparate vechi? De la firma au invocat ca nu se poate calcula caldura pe fiecare apartament pe motiv ca difera aparatele de citire. Desi, eu personal nu vad niciun impediment.

Cu administratorul, aveti dreptate. A facut multe nereguli, de aceea a si fost schimbat. Dar acum este tardiv si nu stiu cum se poate rezolva situatia actuala.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Decembrie 2019
boholt, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate plata sistem "pausal" apa - abuz administrator legal_man legal_man Va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema: acum 1 luna administratorul a afisat la avizier o foaie cu urmatorul continut: \\\\"va rugam ca pana la ... (vezi toată discuția)
Pausal sau contor? Neiyre Neiyre Blocul in care locuiesc este racordat la reteaua de termoficare si pina in prezent plata in lista de intretinere pentru termoficare se constituia in baza ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la repartitoare ionut39 ionut39 Buna ziua, Sunt presedintele unei asociatii de proprietari de 38 de apartamente iar contractul cu firma de repartitoare expira in decembrie. Din cele 38 de ... (vezi toată discuția)