avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Comisie disciplina
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Comisie disciplina

In aprilie 2019 am avut o altercatie verbala cu un functionar public al Directiei san vet Vaslui intr un birou al institutiei , in calitate de agent economic eu jignindu l iar acesta a raspuns la jignirea mea cu pumnii lovindu ma in cap, iar eu am ripostat tot cu pumnii si l am pus la pamant , moment in care a intervenit singurul martor ocular prezent in birou ,coleg cu acesta si cu care aveam treburi de rezolvat nicidecum cu el, el intervenind in discutie neprincipial , martorul ne a despartit si am plecat nerezovandu mi sarcinile .Ulterior mi am scos certificat medico legal ( 2 zile ingrijiri ,) si am facut plangere penala pt lovire la politie, plangere pt care n am fost nici pana astazi chemat pt audiere dar in schimb am fost chemat pt ultraj( plangerea lui ,avand certificat medico legal de 5 zile ) in vara la procuratura.Mentionez ca martorul ii este coleg si tind sa cred ca o sa declare ca eu am sarit la bataie cu toate ca a vazut clar ca el a venit spre mine si m a lovit primul. La o distanta de 3 luni de incident am sesizat in scris Comisia de disciplina a institutiei privind cazul grav petrecut iar pana astazi nu am fost chemat la audiere si nu s a luat nicio masura , considerand ca l protejeaza.Ce pot sa fac eu ca institutia sa demareze aceasta ancheta disciplinara si sa se faca dreptate iar in caz de sanctiunea ce o sa i fie aplicata , sanctiune ce e grava si nu poate fi decat destituirea sa o pot contesta intuind ca o sa i dea o mustrare scrisa sau cel mult o diminuare salariala pt ca nici in hg 1344 /2007 nici i n statutul fun ctionarului public nu am gasit incadrarea expresa a violentei fizice privind gravitatea si sanctiunea corespunzatoare intuind de pe acum indulgenta comisiei de disciplina care nici dupa aproape 5 luni si 8 de la savarsire nu a demarat procedura disciplinara. Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 5 Decembrie 2019
katap, utilizator
Cel mai recent răspuns: katap , utilizator 14:26, 10 Decembrie 2019
Codul Administrativ
art.492
....
(8) Sancțiunile disciplinare se aplică în termen de cel mult 6 luni de la data sesizării comisiei de disciplină, dar nu mai târziu de 2 ani de la data săvârșirii abaterii disciplinare, cu excepția abaterii disciplinare prevăzute la alin. (2) lit. l) cu privire la incompatibilități, pentru care sancțiunea disciplinară se aplică în condițiile prevăzute la art. 520 lit. b).
Multumesc de raspuns, dar au trecut 5 luni de la adresa mea si nu am fost macar audiat ceea ce mi se pare anormal ,iar legat de sanctiunea ce ar urma sa se aplice functionarului public , multi zic ca o sa fie mustrare scrisa, eu considerand ca bataia intr o institutie e grava si ar trebui pedepsita cu destituirea , cine cantareste si in functie de ce ghid al sanctiunilor se ia masura!?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La individualizarea sancțiunii disciplinare se va ține seama de cauzele și gravitatea abaterii disciplinare, împrejurările în care aceasta a fost săvârșită, gradul de vinovăție și consecințele abaterii, comportarea generală în timpul serviciului a funcționarului public, precum și de existența în antecedentele acestuia a altor sancțiuni disciplinare .

Sancțiunile disciplinare se aplică de conducătorul instituției publice, la propunerea comisiei de disciplină.
Multumesc , am inteles in principiu cum stau lucrurile , deci totul este in functie de cum apreciaza directorul ,adica foarte subiectiv, gandindu ma totusi ca bataia la locul de munca nu e chiar un lucru putin grav, deci daca domn dr considera ca nu i grav , nu i grav , eu ma gandesc apoi sa contest in instanta sanctiunea care intuiesc ca o sa fie minima avand in vedere ca sunt colegi functionari publici , ce sansa am sa obtin o sanctiune mai drastica ,eu vrand destituirea daca avem un ghid de genul dupa fapta si rasplatasi nu sa lasam pur si simplu la latitudinea clementa a unui director. Multumesc inca o data pt timp ul acordat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiuni functionar public dadydady dadydady Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: in cazul constatarii unei lipse in gestiunea unui functionar public, lipsa recuperata ... (vezi toată discuția)
Sanctionat disciplinar cu ''mustrare scrisa'' beneerika beneerika buna. Doresc sfatul dvs in legatura cu o problema: sunt functionar public si recent am primit o dispozitie prin care am fost anuntat ca sunt sanctionat ... (vezi toată discuția)
Sanctiune functionar public laluca laluca Ce sanctiune poate primi un functionar public care lipseste nemotivat de la serviciu 2 zile(s-ar putea sa fie in concediu medical dar nu a anuntat pe ... (vezi toată discuția)