avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... contestația în anulare divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

contestația în anulare divort

Care sunt cazurile de acceptare a contestatiei in anulare in procesul de divort?
Ultima modificare: Joi, 5 Decembrie 2019
noriszah, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:42, 6 Decembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contestația în anulare - Obiectul și motivele contestației în anulare -
Art. 503. -
(1) Hotărârile definitive pot fi atacate cu contestație în anulare atunci când contestatorul nu a fost legal citat și nici nu a fost prezent la termenul când a avut loc judecata.

(2) Hotărârile instanțelor de recurs mai pot fi atacate cu contestație în anulare atunci când:


1. hotărârea dată în recurs a fost pronunțată de o instanță necompetentă absolut sau cu încălcarea normelor referitoare la alcătuirea instanței și, deși se invocase excepția corespunzătoare, instanța de recurs a omis să se pronunțe asupra acesteia;


2. dezlegarea dată recursului este rezultatul unei erori materiale;


3. instanța de recurs, respingând recursul sau admițându-l în parte, a omis să cerceteze vreunul dintre motivele de casare invocate de recurent în termen;


4. instanța de recurs nu s-a pronunțat asupra unuia dintre recursurile declarate în cauză.


(3) Dispozițiile alin. (2) pct. 1, 2 și 4 se aplică în mod corespunzător hotărârilor instanțelor de apel care, potrivit legii, nu pot fi atacate cu recurs.

Dvs ce motiv ati avea ?
Multumesc pentru raspuns, Am vazut azi ca instanta a respins apelul de divort ca nefondat .Definitiv. Care sunt caile de atac pana la urma conform noului cod civil: recursul.......contestatia in anulare etc... Unii considera ca dupa apel in divort este contestatia in anulare, revizuirea. Care sunt exact caile de atac divort dupa ce instanta a respins apelul ca nefondat, definitiv ?
Sansele sunt infime în căile respective de atac,daca nu va încadrați în motivele limititativ prevăzute de lege.Oricum la un divorț degeaba faceti ce credeti ca puteti sa obțineți,sa rămâneți casatorit/căsătorită daca cealaltă parte nu vrea.Pierdeti timp degeaba .
.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Care sunt exact caile de atac divort dupa ce instanta a respins apelul ca nefondat, definitiv ?

Nu mai aveti cai de atac, e difinitiv, sunteti divortat.
Revizuirea.. contesttia in anulare, sunt cai de atac extraordinare, care nu au legatura cu divortul, ci mai mult pe chestiuni de procedura, iar la dvs nu e cazul..ati fost citat corect, stiati de divort, etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare respingere marcel.damaschin marcel.damaschin Contestatia in anulare si revizuirea pe ce temei se poate cere respingerea? Si care este formularea? Multumesc. (vezi toată discuția)
Cai de atac dupa apel menoin menoin in cazul unei contestatii la decizia de concediere, care este calea de atac dupa judecarea apelului. se poate face recurs? (vezi toată discuția)
Calea de atac la recurs Alabastru2015 Alabastru2015 Buna ziua! Daca s-a respins actiunea de recurs in contencios la Curtea de Apel, mai exista vreo cale de atac? (vezi toată discuția)