avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Act adițional la contractul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Act adițional la contractul de munca

In conditiile unei promovari si al unui act adițional aferent noului venit semnat in data de 27.11.2019 cu intrare in vigoare din data de 01.12.2019 ce poate angajatorul sa faca la constatarea ca oferta salariala e, de fapt, peste bugetul alocat pozitiei. Pe scurt, angajatorul a sesizat ca ar trebui sa ma plateasca mai mult decat ar fi trebuit in mod normal si acum incearca sa mă preseze sa semnez un alt contract cu un venit mai mic. Ce e de facut?ce poate face angajatorul si ce optiuni am eu, ca angajat, fara vreo vina in toata povestea asta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:10, 10 Decembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Daca sunteti in perioada de proba (90 zile) si daca angajatorul nu obtine ceea ce doreste -adica micsorarea venitului salarial-poate sa va notifice conf.art.31 (3) C.M." Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia."
Va sfatuiesc sa discutati cu angajatorul mentionandu-i ca trebuie sa respecte oferta facuta catre dvs.
Daca nu aveti perioada de proba,trebuie doar sa va respectati fisa postului si orice abuz il raportati organelor competente de control.


Cu respect,Alexa...
Angajatorul poate decide concedierea dvs. sau poate exercita anumita sicane/presiuni astfel incat sa va dati demisia.

Decizia de concediere poate fi contestata de salariat la instantele judecatoresti competente in termen de 30 de zile/45 de zile (dupa caz) calendaristice de la data comunicarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnarea ofertei de munca primite prin email? axelnuvola axelnuvola Buna ziua, urmeaza sa merg la un interviu pentru un loc de munca. Din cate am inteles firma respectiva, dupa ce trimite oferta finala prin email, solicita ... (vezi toată discuția)
Bună, am încercat sa vb cu angajatori în privința plecării ... Mirecata Mirecata Bună, am încercat sa vb cu angajatori în privința plecării mele fără preaviz după cum știți vam prezentat într-o întrebare anterioara situația mea ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba alex_blue alex_blue Buna ziua, In calitate de angajat, am dreptul sa cer la incheierea contractului individual de munca o perioada de proba? Daca da, in timpul acestei perioade ... (vezi toată discuția)