avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declaratia unica
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declaratia unica

in anul 2018 am depus declaratia unica si am contribuit la CASS, plata a fost efectuata la ANAF, dupa care am fost sesizat ca am neclarificari in declaratie si am facut cu ajutorul doamnelor de la anaf o rectificativa in care a fost uitat sa se bifeze plata CASS. Ce pot face, suma pentru asigurare a fost platita este in evidenta anaf, dar eu sunt neasigurat?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:37, 13 Decembrie 2019
Buna ziua! Pentru a fi asigurat in prezent (anul 2019), in martie cand ati depus declaratia unica, trebuia sa completati si capitolul II cu privire la veniturile estimate/contributii in anul 2019 si acolo trebuia bifata plata la CASS. Termenul de plata este pana pe 15 martie 2020.
Daca doriti sa fiti asigurat, in fiecare an trebuie sa depuneti declaratia unica si sa optati pentru plata cass, daca nu sunteti salariat.
Ultima modificare: Vineri, 13 Decembrie 2019
Violeta Chele, Contabil
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca suma pentru asigurare a fost platita si este in evidenta anaf ca plata in plus pentru ca in declaratia unica finala pentru 2018 nu s-a mai bifat si la partea de cass, atunci puteti merge la ei la finante si sa solicitati in scris compensarea cu acea suma patita a obligatiei de plata viitoare. De exemplu daca nu ati platit pentru 2019 sau din martie anul viitor cand veti depune declaratia unica pentru 2020.
Ultima modificare: Vineri, 13 Decembrie 2019
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie unica pfi Alina Constantin Alina Constantin Buna ziua, Am SPV-UL activat si dupa nenumarate incercari nereusite de depunere a Declaratiilor Unice ( Rectificativa pentru 2018 si Veniturile Estimate ... (vezi toată discuția)
Cost sanatate Alexutu123 Alexutu123 Este adevarat ca cei care platesc sanatatea anticipat platesc cotizatia pe jumatate? Este adevarat atat pentru persoane fara venit cat si pentru pfa? (vezi toată discuția)
Declaratie unica pfa, cass platit anticipat wrunning wrunning Buna ziua! Ca persoana fizica, in anul 2018, nu am avut niciun fel de venit si la finalul anului am achitat suma de 1440 lei, echivalentul a 6 salarii minime ... (vezi toată discuția)