avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infiintare ONG - citatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infiintare ONG - citatie

Buna seara,

Am depus la judecatorie actele necesare infiintari unui ONG si am primit citatie sa mai depun la dosar, urmatoarele documente pe care le voi mentiona mai jos si am urmatoarele nelamuriri, cu care va rog sa ma ajutati:

1. copii certificate pentru conformitate cu originalul ale actelor doveditoare ale identității membrilor asociați;
- Imi este neclar la ce face referire. Se refera cumva la copii legalizate dupa CI-uri? sau pot scrie cu pix-ul pe copii conform cu orginalul si semnatura asociatilor?

2. declarație pe propria răspundere, încheiată în formă autentică, a persoanei care, în temeiul alin. (1), formulează cererea de înscriere, care cuprinde datele de identificare ale beneficiarilor reali ai asociației, în sensul reglementărilor din domeniul prevenirii și combaterii spălării banilor și finanțării terorismului. Datele de identificare ale beneficiarului real sunt: numele, prenumele, data nașterii, codul numeric personal, seria și numărul actului de identitate, cetățenia, domiciliul sau reședința;”.
- La acest punct 2, daca am o procura notariala, care specifica ca pot face toate demersurile necesare infiintari ONG-ului in numele tuturor asociatilor, dar pe care nu am depus-o in prima faza. Mai este necesar sa mai fac aceasta declaratie sau pot depune procura?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Duminică, 15 Decembrie 2019
Crystyann, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 19:28, 15 Decembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Mergeti in arhiva, luati dosarul si mentionati pe CI uri ca sunt " conforme cu originalul" si semnati.

2. Procura nu este suficienta, trebuie sa mergeti la notar spre a da o declaratie autentificata cu privire la beneficiarii reali

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru infiintare asociatie, se depun tot statut si act constitutiv? zaraza22 zaraza22 Pentru infiintare asociatie, se depun tot statut si act constitutiv? fiecare cate 1 exemplar? declaratia de beneficiar real se depune la inceput? daca da, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, pentru infiintarea unei asociatii studentesti, conform ... adabel adabel Buna ziua, Pentru infiintarea unei asociatii studentesti, conform OG 26/2000, sunt necesare : 2) Cererea de înscriere va fi însoţită doar de ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie (ong) FPG FPG Buna ziua! Care sunt pasii pentru infiintarea unei asociatii (ONG)? Ma intereseaza ordinea pasilor care trebuie parcursi, deoarece am gasit mai multe ... (vezi toată discuția)