avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minor catre tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minor catre tata

buna ziua,
in luna sept am depus cerere pt plata pensiei de intretinere intrucat sotul meu a parasit domiciliul.am avut 4 termene...in al 4 lea s.a prezentat cu intampinare si cerere reconventionala de incredintare minor.
in cererea de incredintare invoca faptul ca intre el si copil exista o legatura foarte stransa, ca a vizitat copilul zilnic la gradinta, ca eu i.am interzis sa vada copilul la domiciliu, ca am plecat in italia fara ca el sa stie acum 2 ani, ca nu ma lucrat deci, nu am contribuit cu nimic la cheltuielile gospodaresti, ca nu am dorit sa am grija de copil si ca nu este de acord cu plata pensiei de intretinere.
judecatoarea, fiind judecator stagiar, a plasat dosarul unui alt complet de judecata si nu a dispus disjungerea celor doua capete (pensie si cerere reconventionala) intrucat sunt strans legate intre ele.
As dori sa stiu care sunt sansele ca instanta sa.i accepte cererea, deci, sa.i incredinteze lui minorul.
mentionez ca este vb de o fetita de 7 ani, ca stam intr.o locuinta ANL al carei contract de inchiriere este pe numele lui si ca eu lucrez avand un salariu asemanator cu al lui.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 13:03, 7 Decembrie 2009
Sansele sunt mici. Practica este ca minorul sa fie incredintat mamei..insa dupa cum vedeti arunca cu noroi. Sfatul meu este sa plecati din casa lui ( daca este bun lui propriu). Luati-va o locuinta cu chirie.Trebuie sa demostrati ca puteti sa aveti grija de copilul dvs, ca dispuneti de mijloace materiale pentru o viata decenta....
Sansele tatalui sunt minime 1/1000. In general si in practica judiciara copilul se incredinteaza mamei. Sunt foarte rare cazurile in care se incredinteaza tatalui. Tatal trebuie sa aiba probe foarte solide si bine intemeiate sa i se poata incredinta.
locuinta ANL nu este bunul lui propriu, dupa parerea mea, in contractul de inchiriere suntem trecute si noi, adica eu si minora...in ceea ce priveste plecatul din casa nici nu se pune problema deoarece nu avem unde ne duce...
dupa parerea dvoastra credeti ca este imperios necesar sa.mi angajez un avocat?
ar trebui sa fac intampinare la cererea reconventioanala?
ce se va intampla cu cererea pt plata pansiei de intretinere?
vand in vedere ca vatrebui sa administrati probe in contradictoriu, iar sotul are angajat avocat, va sfatuiesc sa va angajati si dvs. unul...daca insa cunoasteti procedura si va simtitistapana pe situatie , reprezentati-va singura...dar , aveti in vedere ca ulterior , dupa pronuntarea hotararii va fi tardiv sa va revoltati daca judecatorul u v-a luat in caonsiderare probele , deoarece nu ati urmat regulile de procedura...sunt destule dosare pierdute din aceasta cauza.trebuie sa intelegeti ca judecatorul se pronunta in functie de probatoriul administrat de parti,conform procedurii judiciare, iar rolul unui avocat este tocmai de a administra corect, la timp si procedural toate probele in interesul clientrului sau.
Distinsa colega av. Antoanela Geaman are perfecta dreptate aveti nevoie de un avocat. Este destul de greu a va administra probele. Trebuie sa fiti foarte stapan pe situatie si sa demontati probele parti adverse.

Alte discuții în legătură

Divort cristea adrian cristea adrian SOTIA FRATELUI MEU A BAGAT DIVORT PT CA A INSELAT_O.A DECLARAT CA A PARASIT DOMICILIUL IN URMA CU 6 LUNI CEEA CE NU ESTE ADEVARAT.IN INSTANTA A CERUT CASA SI ... (vezi toată discuția)
Cerere reconventionala in proces de divort xwa xwa V-as fi extrem de recunoscatoare daca m-ati putea ajuta cu urmatoarea nelamurire: Sotul meu a intentat divort si a solicitat desfacerea casatoriei din vina ... (vezi toată discuția)
Divorț, partaj vio_cris22 vio_cris22 Buna ziua! Locuiesc cu sotul intr un apartament ANL , eu fiind titularul de contract. Intentionez sa divortez dar nu stiu cum va fi cu locuinta , cine are ... (vezi toată discuția)